2019-04-27 1166 瀏覽
Boxing Day日頭去完大澳所以夜晚出返去東涌,都仲係九點幾所以就搵吓有冇甜品食啦,我係一個Tiramisu愛好者,所以特登搵下東涌邊度有得食。搵完見到呢一間餐廳有,但係我唔熟東涌所以搵咗好耐先搵到,不過位置有啲吊腳,同唔近地鐵站,佢喺個屋苑嘅下面,個環境有啲outdoor嘅地方,啱Chill吓飲杯野。嗰陣仲好多人食緊晚餐,好似都幾多嘢食幾吸引。Staff好有禮貌完全冇所謂我哋坐邊度。😊我同個朋友已經食飽咗,所以只係嗌甜品,叫咗一個Tiramisu,同埋一個Apple Crumble,價錢非常合理,只係$55元一個,仲送2球雪糕。另外仲叫咗杯凍朱古力,但呢杯伏到不得了,係好大杯,但淡到不得了,只係一杯啡色嘅水。有啲無奈...😑😑😑但甜品就正常好多,首先Tiramisu我覺得係好味嘅,都幾大舊同埋夠濕,咖啡個味唔錯,但未到驚為天人,不過絕對可以Encore!而且佢個擺碟造型都唔求奇!但2球雪糕有啲空心。哈哈。至於Apple Crumble🍎,我覺得比較普通,肉桂味濃,但啲脆脆唔夠鬆,而且蘋果蓉完全唔爽口,味道正常,但口感扣分,不過呢方面好主觀嘅,份量都唔細。總括嚟講,呢間餐廳幾舒服,

Tiramisu

Apple  Crumble

總括嚟講,呢間餐廳幾舒服,睇波一流,甜品性價比高,有機會可以試埋咸食。👍🏻👍🏻👍🏻

2018-12-26
宵夜