2020-05-19 4456 瀏覽
第一次幫襯這家店已是幾個月前,不過裝修及口味都非常合我心意,所以今日就帶了媽咪過來試試。媽咪喜歡吃雞煲,不過經常覺得鋪頭衛生麻麻,抽氣時出問題,特別侷促,今次是少有一間令她滿意的鋪頭,所以特地介紹下!——————————🔹雞煲食雞煲點可以不辣!今次同樣叫了小辣,惹味一點,二人份量多,雞件飽滿不肥,最重要是調味剛好,不會煎得太焦或太濃,加入紅洋蔥、芹菜、芫荽等提香,香氣好足!如果香菜量更多就更好!-🔸火鍋$178雞煲+火鍋,任食2.5小時,抵食又有時間同親朋傾計!點菜用QR code系統,沒漏單亦快送到,服務不錯;食物種類多,超過80款任飲任食,質素亦好。-雪花肥牛選用美國肩胛,色澤鮮紅,肉味濃而不肥;頂級梅頭豬肉同樣重肉味,不過肉片可能未完全解凍,肉色偏暗;豬潤驚喜,粉嫩不會有雜味。-鯇魚新鮮脆口,蜆肉飽滿大隻;即炸響鈴大大件,吸滿湯汁夠入味。媽咪最喜歡外面自取的蔬菜,每一款摘好用碗裝好,超級鮮甜,最愛西洋菜,養生又清甜。
——————————
🔹雞煲