2020-07-05 493 瀏覽
去滾係一間好搞嘢嘅新潮火鍋店,由餐牌到店名到裝修都係充滿黃色情味,古板啲都接受唔到呀🤣甫入門口金句已經俾到來店客人好深刻印象😂好得意嘅霓虹燈牌,好靚墊枱紙都係色情廣告嘅設計😂 等湯底滾嘅時候我地食咗避風塘魷魚鬚先,連碟都得意過人🤪 孫悟空識噴出乾冰醬料區嘅選擇比較大路,大眾口味應該都可以滿足到我好鐘意落嘅醋都有😍打邊爐都難免會整污糟衣服,店內提供肚兜設計嘅圍裙保護客人衣服,幾有誠意👏🏻金光閃閃嘅火鍋反映牆上面嘅霓虹色彩好靚😍 我地嘅牛肉拼盤喺後面,仲有五花腩添我哋揀咗雙併湯底:蕃茄豬骨薯仔湯同後欄剋星(麻辣鮮淮山鴨血湯)兩個湯底都好足料,蕃茄豬骨薯仔湯好香甜同清後欄剋星一開頭係香辣,但煲煲下花椒味出嚟之後就會超麻辣😱😱😱😱鴨血同埋鮮淮山都好好食,仲有啲雜菇片吸收左辣味之後非常刺激😱有手切牛肉,牛腩同五花腩肉味香濃,脂肪嘅部份都好香煲完之後個湯都唔會好渾濁,肉質幾靚👏🏻點都要叫返少少蔬菜平衡下最鍾意食炸芋頭片,粉香十足再叫多個本地手切肥牛大食嘅人就有福啦,第二碟開始一碟只係需要$98,啱晒食肉獸😆

甫入門口金句已經俾到來店客人好深刻印象😂

好得意嘅霓虹燈牌,好靚

墊枱紙都係色情廣告嘅設計😂

避風塘魷魚鬚

醬料

醬料區嘅選擇比較大路,大眾口味應該都可以滿足到
我好鐘意落嘅醋都有😍

湯底

我哋揀咗雙併湯底:
蕃茄豬骨薯仔湯同後欄剋星(麻辣鮮淮山鴨血湯)
兩個湯底都好足料,蕃茄豬骨薯仔湯好香甜同清
鴨血同埋鮮淮山都好好食,仲有啲雜菇片
吸收左辣味之後非常刺激😱

冰豆腐

有手切牛肉,牛腩同五花腩
肉味香濃,脂肪嘅部份都好香
煲完之後個湯都唔會好渾濁,肉質幾靚👏🏻

百花齊放蔬菜拼盤

點都要叫返少少蔬菜平衡下
最鍾意食炸芋頭片,粉香十足

即日手切陀地靚肥牛

再叫多個本地手切肥牛