2019-10-28 230 瀏覽
自香港每星期都會出現社會運動後,我和寶寶這一陣子都不敢到深圳消費了,有點想念深圳區出色的烤魚。有見及此,寶寶這晚便帶我來到他朋友介紹過的烏蠅館,試試他們家的烤魚,過一過我的烤魚口癮😝.店內嘅擺設好靚,擺咗好多茶餅同埋茶壺🤩好有特色💕凡點一客烤魚,就會送多三個是日素菜做配菜~今日嘅素菜係:雲耳、萵筍、蘿蔔❣️我哋揀咗招牌香辣烤三刀魚,因為店員推介話呢種魚嘅骨最大,最容易食🤓 啱晒我呢啲唔識剔魚骨嘅人🙈.晚市如果唔想食烤魚的話,仲有呢個Menu可以揀⬇️招牌香辣烤三刀魚烤魚用咗13種香料熬製,再配以秘製底料,一上台即時香氣撲鼻❗️烤魚非常入味,蒜香及麻辣香俱全,麻中帶蒜香,食落好惹味😋 魚肉好鮮嫩,雖然一定唔夠龍躉咁嫩滑,但質感更實在❣️而且魚骨真係唔多,好容易食🥰 加咗湯之後,3種配菜都滲入埋烤魚嘅麻蒜味😆特別推薦蘿蔔,吸咗湯之後超惹味🤩另外再點多咗一個 火鍋麵 做配料❣️平時比較少食到呢隻麵~麵質好吸湯,將湯嘅濃郁精華都吸晒入麵條❣️食起來口感爽口彈牙👍🏻呢種麵仲有個優點就係就算煮得耐左都唔會腍到糊晒,依舊彈牙🤓❗️凍玫瑰蜂蜜估唔到賣相又幾靚😍 雖然價錢平平地,但一啲都唔馬虎,飲第一啖已經飲到玫瑰味
店內嘅擺設好靚,擺咗好多茶餅同埋茶壺🤩好有特色💕

凡點一客烤魚,就會送多三個是日素菜做配菜~
今日嘅素菜係:雲耳、萵筍、蘿蔔❣️

啱晒我呢啲唔識剔魚骨嘅人🙈
晚市如果唔想食烤魚的話,
仲有呢個Menu可以揀⬇️

招牌香辣烤三刀魚

烤魚非常入味,蒜香及麻辣香俱全,麻中帶蒜香,食落好惹味😋

另外再點多咗一個 火鍋麵 做配料❣️
四川火鍋麵

平時比較少食到呢隻麵~

凍玫瑰蜂蜜
玫瑰蜂蜜

估唔到賣相又幾靚😍
雖然價錢平平地,但一啲都唔馬虎,飲第一啖已經飲到玫瑰味,可見一啲都唔淡👍🏻
唔似出面嗰啲,俾啲蜜糖水你再掉幾粒玫瑰花乾就拎來比人飲🙈
凍玫瑰普洱
玫瑰普洱

淡香嘅玫瑰花味配上濃郁嘅普洱茶,幾解滯👍🏻啱晒食完重口味烤魚嘅時候飲☺️

2019-10-27
四川火鍋麵