2020-06-30 12722 瀏覽
最近sogo做大減價,所以同朋友血拼前去左食黃店既燒肉放題,佢地有個抵食午市放題$248/位,店員安排左卡位比我地座,之後係用平板電腦黎點餐,十分快捷方便又唔會漏單!呢度仲提供圍裙被客人,咁樣就唔會彈到d 油漬係衫上,仲有多種飲品可供任飲選擇,當中有我最喜愛既蘆薈汁,既消暑又解渴!我們點了醬燒牛排骨、薄切牛小排、牛柳粒、牛三角肉等,牛肉品質高質,雪花分明,而且燒一燒就可食,入口很軟嫩!之後再燒一燒菠蘿🍍中和一下,甜甜酸酸唔錯!而燒雞軟骨串都唔錯,燒完很軟脆,味道較淡口,仲可自行加鹽及黑胡椒,調味後同出面大廚燒完水準差不多😋😆,最突出係有得燒棉花糖(一串2粒),真係好似BBQ咁燒,燒完外脆卜卜,裡面溶化左很滋味!另外仲有前菜:薯仔蟹籽沙律🥗、醬汁螺肉;味道整得唔錯,而熟食就有燒餃子🥟、厚玉子燒、燒茄子塊🍆、清酒煮蜆,即點即整,熱辣辣上檯,小心辣到個咀!而燒肉都配搭豬骨湯稻庭烏冬,麵質軟滑有咬口!🤤🤤刺身就有帶子、希靈魚、鯛魚、馬刀貝,全部刺身都很可口鮮美,最喜愛食帶子,跟朋友encore左3次,帶子厚身甜美!而甜品就有泡芙、brownie (濃厚朱古力味道)及抹茶🍵糯米糍(唔會太甜及入口

甜品就有泡芙、brownie (濃厚朱古力味道)及抹茶🍵糯米糍(唔會太甜及入口煙un),最後每人有一杯Haagen Dazs 雪糕(選了朱古力及cookie)味道,而且餐廳抽風冷氣設備完善,食完都唔會有太大油煙味,滿足地食完飽飽咁去shopping 😊😊😊

+++++++++++++++
如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊