2020-07-04 845 瀏覽
之前經過都見唔少人排隊,好彩今日都唔多人排,都係等兩三張枱。但明明響門口見到有空既枱,但都唔帶位,呢方面感覺麻麻。好鍾意食烏冬既關係,叫左個牛肉壽喜燒烏冬。湯底非常甜,一開始感覺唔錯。有蛋黃溝埋湯底做湯汁,牛肉夠薄,份量夠,仲有d金菇,大蔥咁。烏冬既麵底都好食。不過食到一半就黎料,可能濃味既關係,真係非常非常口渴!食完碗麵,直接飲哂成杯水都唔夠!呢個質素既烏冬我食過平價d既都有,但我從來未試過食完咁口渴。吉豚佐咖喱蛋包飯一食落個醬汁就偏酸,我自己就唔多鍾意,但朋友覺得okay。炸豬扒口感非常脆,但佢為左個脆既效果,其實炸粉非常厚,朋友一開頭都幾鍾意,但食食下都覺得粉太多,要切左豬扒皮黎食,切左就會發現其實舊豬扒並唔係咁大塊。蛋都可以既,幾滑。整體黎講,我覺得價錢偏貴,唔值呢個價。本身想食佢d甜品,但叫個朱古力黑炭蛋糕,七點幾叫,佢已經話賣晒。我相信佢呢度既甜品比較出色既,佢強調材料來自日本又盛咁,不過今次就試唔到。雖然佢呢度裝潢比較靚,但d枱又窄,二人座位大部分同隔離又好近,坐得都唔舒適。食完之後都唔明點解會有咁多人排隊食,基於好口渴既感覺,我唔會再食呢間。
牛肉壽喜燒烏冬
吉豚佐咖喱蛋白飯