2020-06-10 2135 瀏覽
Check in taipei咁出名,中意食台灣菜既我約左fd去食下 原條鰻魚起司蛋餅 台灣菜黎講我幾中意食蛋餅,呢個仲要有鰻魚又芝士,咁豐富梗係要試下👅佢上個陣即刻用火槍燒一燒🔥令到芝士溶化,有拉絲效果面頭可以灑d木魚碎,令到成道菜更添一翻風味😋 蛋餅入面包住粟米,好鮮甜丫成個組合😚 呢個蛋餅老實講唔止賣相好,味道佳,仲幾飽肚下🤗  豬軟骨鯊魚骨豆乳湯面 呢個見到係鯊魚骨湯咁特別就比佢吸引左,個湯係加左豆乳所以係偏白色,味道好濃郁😎 配料加左半隻蛋,菜,豬軟骨,最意想不到係加左油炸鬼,炸得好脆身,台灣都好中意豆漿配油條食,睇得出店家既用心❤  溏心蛋魯肉飯 台灣既魯肉飯都係要細細碗,呢個都係一樣魯肉肥瘦勻淨,有充分既油脂香去送飯,肉汁都比得啱啱好  雙色鹽酥雞 呢個係最後黎,個陣已經食到好飽,但都係要試下佢👅 佢比左兩款汁去點雞,我幾中意黑松露個隻汁❤❤ 雞件啱啱炸起,好香口😋😋  甜品 店員送左個甜品比我地,係伯爵茶凍,好香伯爵茶味好滑好好食😚😚😚  最後埋單人均276台灣菜黎講係貴少少,但睇佢店面咁有特色,菜式又用心都值得一試😋

原條鰻魚起司蛋餅

佢上個陣即刻用火槍燒一燒🔥令到芝士溶化,有拉絲效果
原條鰻魚起司蛋餅
面頭可以灑d木魚碎,令到成道菜更添一翻風味😋
蛋餅入面包住粟米,好鮮甜丫成個組合😚
原條鰻魚起司蛋餅

呢個蛋餅老實講唔止賣相好,味道佳,仲幾飽肚下🤗

溏心蛋魯肉飯

台灣既魯肉飯都係要細細碗,呢個都係一樣
溏心蛋魯肉飯

魯肉肥瘦勻淨,有充分既油脂香去送飯,肉汁都比得啱啱好

雙色鹽酥雞

呢個係最後黎,個陣已經食到好飽,但都係要試下佢👅
雙色鹽酥雞

佢比左兩款汁去點雞,我幾中意黑松露個隻汁❤❤
雙色鹽酥雞

雞件啱啱炸起,好香口😋😋

最後埋單人均276