2020-10-10 89 瀏覽
今日同男朋友嚟咗銅鑼灣呢間餐廳食日本嘢,個人覺得呢度既lunch set喺銅鑼灣區來講定價都唔正常,加上非常好嘅環境同埋食物質素都好唔錯,我一定會再encore。呢度所有嘅lunch set都會包前菜,沙律,同埋超級超級好食嘅茶碗蒸。唔係講笑,呢度嘅茶碗蒸非常滑,個味道亦都調校得好好!主食方面,今次嗌左雪舟壽司set,總共有八件壽司,同埋兩件玉子燒。師傅手勢好好,壽司飯唔會太鬆散或者太硬。而且魚生亦都非常新鮮,個人最愛一定係三文魚子同埋海膽,鮮味十足啊!玉子燒亦都值得一讚,甜甜地,又夠厚切。本身以為就咁就完,點知食完壽司之後,侍應突然之間拎上一碗熱辣辣嘅湯烏冬。烏冬好滑,簡單配以昆布同埋豉油清湯已經好好食,成個餐份量啱啱好。原來仲未完!仲有甜品,係好靚嘅水信玄餅!打卡一流之外,口感亦都好特別,加埋黑糖漿,非常圓滿。

唔係講笑,呢度嘅茶碗蒸非常滑,個味道亦都調校得好好!

玉子燒亦都值得一讚,甜甜地,又夠厚切。