2020-03-25 8315 瀏覽
偽韓妹子又出動外出開餐,口痕痕想食韓燒,但又想食石鍋飯、辛辣麵,心大心細既我終於諗到不如食乜都有既韓式放題,所以試去左乜都有得食既“平昌”😻·韓燒價錢有3種,包括大君、世子及國王御膳,我哩啲貧窮既平民都係為左填飽肚啫,揀大君已經好滿足㗎啦😆 大君御膳可以任點餐牌上指定既肉類、海鮮、蔬菜、熱食等,飲品都係任飲㗎,自己去雪櫃攞就得~·店員會先上前菜,而燒爐邊亦會加上任食既爐邊蛋🤩 同朋友點左都好多款食物,🐮牛肉個人偏愛LA牛排及牛舌,LA牛排醃得入味,味道甜甜地,很不錯👍 牛舌質地有彈性,感覺都幾有嚼勁。🐷豬肉方面特別推薦豬五花腩,啖啖肉之餘,燒香後透明脂肪部份煙韌彈牙且不肥膩😋·海鮮方面亦絕不失色,半殼石蠔、半殼扇貝、虎蝦、魷魚、鰻魚… 海鮮燒熟時間會比較耐,建議預早開始燒會更好。而海鮮質素亦不俗,扇貝、虎蝦及魷魚refill左好幾次呢~·由於狂食燒肉關係飽飽地😆 所以熱食我地只係試左水冷麵、辛拉麵及炸蝦條,味道同質素絕不遜於其他韓國餐廳👍·絕括而言,這家韓燒放題性價比不錯,店員仲有啲韓國oppa添🤩🤩

2020-03-11
  • 豬五花腩