OPPA Coffee Bar Restaurant

2020-11-01 2489 瀏覽
今日同朋友黎韓國街搵嘢食,呢間餐廳都多人 滿哂 排左一陣隊 最後都入到🤣 有個侍應oppa 係韓國人服務態度好好 😚👍🏻 Jumbo 芝士蛋卷 $158 🥰呢個蛋卷,真係好足料,好厚實好有份量嘅蛋,切開一份份每份都似有兩三隻蛋嘅份量,入面蛋卷一層一層, 好有層次。另外,中間嘅紫菜同埋加咗沙律醬嘅生菜令到成個配搭都唔會好「溜」,但一定要同人share,因為真係好大份!泡菜熔岩蛋漿炒飯 $158 😋呢個炒飯淨係聽到個名已經覺得好吸引,店員會將個炒飯拎到黎我地面前先至倒蛋漿、芝士同埋用火槍燒融啲芝士,唔單止可以邊打卡邊目睹成個製作過程,仲可以確保個炒飯係新鮮熱辣整好!整好之後仲可以拉絲拉到好高好高,食落口既炒飯啖啖都係香濃既半溶芝士味,好邪惡但係又好吸引!蟹膏蟹肉紫菜包飯 $108 🤣 平時食開泡菜紫菜包飯 見到有特別蟹膏蟹肉而呢排又係興食蟹 所以就叫嚟食下😚 食到蟹膏撈飯嘅味道再加埋啲麻油令到更加香👍🏻 蜜糖牛油無骨炸雞 $228❤️食韓國菜點可以唔食炸雞,我地點左蜜糖牛油無骨炸雞(全份)試一試,因為半份同埋全份其實都係差$30 ,炸雞份量都多,四個人share 食都冇問題,而且炸雞外層炸得

有個侍應oppa 係韓國人服務態度好好 😚👍🏻

Jumbo 芝士蛋卷 $158 🥰

泡菜熔岩蛋漿炒飯 $158 😋

蟹膏蟹肉紫菜包飯 $108 🤣

蜜糖牛油無骨炸雞 $228❤️

食韓國菜點可以唔食炸雞,我地點左蜜糖牛油無骨炸雞(全份)試一試,因為半份同埋全份其實都係差$30 ,炸雞份量都多,四個人share 食都冇問題,而且炸雞外層炸得好酥脆,炸粉唔會太厚,而雞肉又可以保留滑嫩質感,蜜糖牛油味香濃,就好似食緊韓國蜜糖牛油味薯片,好好味!炸雞下面仲有唔少薯條,同樣炸得好好,可以點埋蜜糖一齊食!

2020-10-25
  • 蜜糖牛油炸雞