2020-07-13 2802 瀏覽
今日過開嚟大圍探一個好耐冇見嘅朋友,順便同佢食晚飯,傾吓計敘吓舊❣️佢帶咗我嚟呢間佢聲稱係「飯堂」嘅小店😯佢話不論係普通意粉/飯🍝🥗等,以至甜品🍮,呢度嘅性價比都幾高❗️所以佢就帶咗我嚟呢間食😋小店唔大,柔和嘅燈光、自然木色系嘅半工業風,入去已經俾人一種好舒服嘅感覺☺️今晚我哋點左兩個dinner set,本來仲諗住嗌甜品,點知眼闊肚窄🙈連個dinner set都差啲食唔晒😆Dinner set 跟餐配埋餐包、餐湯及餐飲,係幾抵食💕朋友仔飲橙汁💕我就加咗$15要fruit punch雜果賓治🍹奧斯特選窩夫早餐 $108同一般嘅all day breakfast有嘅嘢都係差唔多:雞扒、茄汁豆、雞肉腸、炒蛋、煙三文魚麻醬沙律、薯條同埋窩夫❣️沙律菜好fresh 好新鮮,完全冇爛菜❗️薯條🍟 新鮮即炸,香脆無比😍炒蛋同以前嘅高質麥當勞炒蛋味道非常之相似🤩 腦海裏面突然之間飄浮左一份昔日嘅懷舊感😌雞扒都煎得好香脆❗️皮脆肉嫩 💕係有啲位乾咗少少,不過整體來講唔差❗️窩夫牛油味好香,唔加任何醬料,就咁食都好好味👍🏻.奧斯芝士和牛漢堡 $108一樣配有新鮮沙律➕香脆薯條🤩食burger我都係鍾意咬落口感豐富嘅層
今日過開嚟大圍探一個好耐冇見嘅朋友,
順便同佢食晚飯,傾吓計敘吓舊❣️
佢帶咗我嚟呢間佢聲稱係「飯堂」嘅小店😯
佢話不論係普通意粉/飯🍝🥗等,以至甜品🍮,
呢度嘅性價比都幾高❗️
所以佢就帶咗我嚟呢間食😋

連個dinner set都差啲食唔晒😆

Dinner set 跟餐配埋餐包、餐湯及餐飲,係幾抵食💕

朋友仔飲橙汁💕

我就加咗$15要fruit punch雜果賓治🍹

奧斯特選窩夫早餐 $108

沙律菜好fresh 好新鮮,完全冇爛菜❗️
薯條🍟 新鮮即炸,香脆無比😍
雞扒都煎得好香脆❗️皮脆肉嫩 💕
係有啲位乾咗少少,不過整體來講唔差❗️
窩夫牛油味好香,唔加任何醬料,就咁食都好好味👍🏻
奧斯芝士和牛漢堡 $108

一樣配有新鮮沙律➕香脆薯條🤩
食burger我都係鍾意咬落口感豐富嘅層次感🙈
所以我每次都prefer用手食 🤪
包面到包底以至中間嘅餡料全部入口🤤
雖然感覺冇咁有儀態,但為咗食好嘢係要犧牲下😆
burger雖然只係帶有正常嘅配料,漢堡、芝士、茄汁、生菜,但份量配搭得宜,所以味道好好☺️ 咬落好Juicy,層次感十足❣️
  • 奧斯芝士和牛漢堡
  • OCIO全日窩夫早餐