2020-09-29 3027 瀏覽
今日放學到觀塘呢邊dinner~去到亞太中心打邊爐😆呢幢大廈有好多餐廳~搵到淥鼎記~聽個名就覺得幾特別😂喺門口見到佢個金漆招牌🤣成個餐廳嘅設計佈置到好似宮廷咁樣☺️好特別👍🏻餐廳主打四川菜~可以揀個酸菜魚或者麻辣雞煲~我唔食辣,所以揀咗走辣嘅酸菜魚🙈食完酸菜魚或者雞煲之後就可以揀湯底打邊爐😊餐廳用掃QR code嚟落單,幾方便~招牌淥鼎記酸菜魚走辣($198)雖然佢走辣,不過仲會有少少辣🙈但都係接受到嘅程度~一個大碗嘅酸菜魚😍鋪係面有好多紅辣椒🌶️不過其實唔會太辣😆仲有好多魚同酸菜☺️魚好新鮮👍🏻一片片薄片,好易入口😊好鮮甜😋同埋仲有紅薯粉,長條型~食落好爽口🥰花膠美人鍋鍋底有好多花膠😍滋補養顏🥰幾適合女性🤣而且有陣香甜味👍🏻紐西蘭羊肉片薄薄地嘅半肥瘦羊肉片~食落覺得好新鮮👍🏻同埋都幾重羊肉味,又唔會覺得太騷😆黑豚豬肉片同樣地好新鮮👍🏻又唔會太肥膩😂幾易入口同埋好滋味😋韓國生蠔好大隻嘅生蠔😍食落好鮮甜😋濃郁嘅香味🥰食完會回味嘅感覺💕韓式泡菜餃好大舊嘅泡菜餃☺️入面有好多泡菜🤣十分足料👍🏻唔好擺喺火鍋入邊太耐,因為皮薄啲餡會流晒出嚟🙈招牌紅棗桂圓茶飲品可以喺雪櫃到任攞~見到啲樽裝紅棗桂圓茶好快俾

招牌淥鼎記酸菜魚走辣($198)

花膠美人鍋
鍋底有好多花膠😍滋補養顏🥰幾適合女性🤣而且有陣香甜味👍🏻

紐西蘭羊肉片

黑豚豬肉片
同樣地好新鮮👍🏻又唔會太肥膩😂幾易入口同埋好滋味😋

好大隻嘅生蠔😍食落好鮮甜😋濃郁嘅香味🥰食完會回味嘅感覺💕

韓式泡菜餃

招牌紅棗桂圓茶
飲品可以喺雪櫃到任攞~見到啲樽裝紅棗桂圓茶好快俾人攞曬🙈我哋都攞咗嚟試吓😆飲落好香甜😋有好濃郁嘅紅棗味👍🏻同埋可以養顏🤣

除咗一啲海鮮同埋肉類需要掃QR code點餐之外,其他肉類蔬菜都可以喺自助區任攞☺️呢間火鍋店幾抵食👍🏻大概$200可以食到酸菜魚或者雞煲~仲可以任食火鍋,幾高☺️
酸菜魚
桂圓紅棗茶