芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (Tai Wo Centre)
😍😍話咁快結束左2年既master生活今日交埋最後一份功課,就順道去搵好嘢食同老公一齊慶祝下大埔出名多好嘢食,原來仲有一間出名食串燒既黃店,門外有大大隻pepe,即刻吸引左我入去支持下重點係環境!有戶外bar枱夜晚天黑左就好有feel!!仲要坐得好舒服,枱同枱之間有一定距離!飲返杯酒,超超超超超級正!先介紹右面o個杯 樱花味啤酒絕對岩哂怕啤酒苦既朋友!好易入口,雖然櫻花味唔算好出,但係飲落去㗳真啲有淡淡既麥香味,好似我之前係德國飲過一隻好好飲既啤酒!回味右面係我老公叫既cocktail-whiskey sour試左一淡,whiskey味唔算好重,酸酸甜甜,咁熱嘅天氣 chill返杯就岩哂食物方面,價錢適中,又多選擇重點係竟然有飯食解決左食串燒,比左勁多錢都係餓住走既煩惱鰻魚飯係真既珍珠米!好軟熟如果鰻魚真係有原條上,就更完美不過上碟已經好有睇頭!勁大個木板,一次過出晒d串燒又唔需要等好耐就同大家介紹幾款最好食架啦!必食鵝肝記得襯熱食,有入口即融既感覺超級香!堅好食,唔係講笑!如果唔係肚腩大到好似十個月咁,一定encore!之後仲有芝士雜菇睇到芝士拉絲就知有幾足料味道調得剛剛好!仲有燒茄
😍😍話咁快結束左2年既master生活
今日交埋最後一份功課,就順道去搵好嘢食同老公一齊慶祝下

重點係環境!有戶外bar枱
夜晚天黑左就好有feel!!

仲要坐得好舒服,枱同枱之間有一定距離!
櫻花啤酒

飲返杯酒,超超超超超級正!
先介紹右面o個杯 樱花味啤酒
絕對岩哂怕啤酒苦既朋友!

右面係我老公叫既cocktail-whiskey sour

食物方面,價錢適中,又多選擇

重點係竟然有飯食

解決左食串燒,比左勁多錢都係餓住走既煩惱
原條鰻魚珍珠飯

鰻魚飯
係真既珍珠米!好軟熟
如果鰻魚真係有原條上,就更完美

不過上碟已經好有睇頭!
勁大個木板,一次過出晒d串燒
又唔需要等好耐

就同大家介紹幾款最好食架啦!
炭燒法國鵝肝

必食鵝肝

記得襯熱食,有入口即融既感覺
芝士雜菇

之後仲有芝士雜菇

睇到芝士拉絲就知有幾足料
味道調得剛剛好!
燒茄子

仲有燒茄子!
真心欣賞呢到既調味,夠味得黎又唔喊

茄子多汁,唔乾,好香

燒雞翼包飯

最後仲要推薦燒雞翼包飯👍
平時係屋企自己煮就知釀雞翼幾花工序!
雞翼包飯有少少辣
雞翼包肉就唔辣
因為兩款太似😂希望唔好搞亂
怕辣又想食釀雞翼既朋友記得下單時問下侍應
至於其他食物都高質,香腸偏喊,但配啤酒又可以中和返

花生

爭啲唔記得介紹前菜花生
花生配啤酒,絕配
仲可以免費refill架!
整體食物質素高,環境靚,可以完完全全地放鬆
2020-05-19
櫻花啤酒