2020-11-11 1294 瀏覽
今日K先生心情好,特登帶我出灣仔食晚餐。好耐都冇二人世界的我地,今次找到呢家呢船街的中西FUSION懷舊風格餐廳。戶外呢到都有個位可以呼吸,又可以飲酒,感覺幾CHILL入到店內,又轉左另一風格。由於係由唐樓改建,呢到樓底比較高,空間感自然就更佳,所以都坐得好舒服。可以靜靜的傾計。呢到主要SERVE精緻的西餐,我地都點左幾個大路菜式。頭盤 Beets and Feta Salad $128好似藝術品咁既沙律,主角係紅菜頭。FETA CHEESE原來可以配黑醋汁做沙律,味道都唔錯同幾夾。加上佢有D NUTS,就更加多一個口感層次~!一個好有創新IDEA的頭盤呢~! Daily Soup $78 今日既湯係蕃茄忌廉湯,食到有粒粒蕃茄茸,忌廉又香滑,比外面飲既西湯重身,食起上來好有口感。 Carbonara$148 我最喜歡的西餐菜式,今次呢個意粉既亮點,除左係好爽又彈牙既PASTA之外,仲係非常厚切既豬肉呀~我感覺唔係火腿,因為真係好厚而且好多脂肪超好食~!!!!有D似五花腩既口感,又香又甜的肉~!!!好好食呀~!!!!! Homemade Lemon Tart $68

戶外呢到都有個位可以呼吸,又可以飲酒,感覺幾CHILL

呢到主要SERVE精緻的西餐,我地都點左幾個大路菜式。

頭盤 Beets and Feta Salad $128

Daily Soup $78

Carbonara$148

Homemade Lemon Tart $68
甜品有自家製既TART,個餅底好硬淨,托住入面好香檸檬味既MOSSES及上面打得好LIGHT既CREAM. 個CREAM真係一流,自己打真係唔會做得咁好食~!!!非常高質~!
2020-11-10
  • Carbonara