2020-10-25 1016 瀏覽
今日嚟到佐敦七福神, 其實呢一間餐廳自己以前都聽聞過,其實應該都好似開咗一排而且有朋友盛讚呢一間餐廳,咁我就同朋友試一試呢一間餐廳, 咁上到去其實內裏都算寬敞而且坐得都幾舒服 都唔錯 有一定嘅空間感。 咁我哋叫咗以下食品:魚切魚生丼: 裏面有三文魚、吞拿魚、雞蛋青瓜絲、魚子、帶子同其他魚生, 咁其實呢個魚生返分量我覺得都算多而且最重要就係每一粒魚生都好新鮮,所以呢一間日本餐廳來貨啲魚生都OK的。安康魚肝: 食得多鵝肝到厭啦,咁今次我介紹下食魚肝 。呢個安康魚乾我覺得texture真係有啲似鵝肝,因為其實係朋友介紹食安康魚肝,都係嗰句營養價值高而且我覺得都幾鮮美同佢個口感都滑潤, 所以我都幾like!蟹味噌甲羅燒: 咁佢有鳕魚乾或者紫菜珍珠飯揀,咁我就要咗雪魚乾,用左幾多蟹糕去燒、加小小蔥花 、睇碟野知道師父好細心同我哋燒, 因為而家自己燒一定燒唔出咁嘅效果, 將啲蟹膏放落鱈魚片到食 味道真係非常之夾,而且蟹膏同蟹肉香濃,最緊要嘅就係佢呢一個價錢唔係特別貴,所以呢一道菜我誠意推介。七味軟殼蟹卷: 呢個捲其實我覺得都ok嘅,因為啲軟殼蟹脆卜卜,同埋佢落咗好多我最鍾意食嘅蟹子,所以睇賣相已經

七味軟殼蟹卷: 呢個捲其實我覺得都ok嘅,因為啲軟殼蟹脆卜卜,同埋佢落咗好多我最鍾意食嘅蟹子,所以睇賣相已經真係唔錯,食落再去點小小芥辣加豉油簡直就係享受。

香辣大蝦海鮮烏冬: 最後呢個就係我哋今晚我覺得最好食嘅主角,因為佢份量多,而且有我最鍾意嘅海鮮大蝦,而且我食得出佢個烏冬係用手打烏冬,所以成個烏冬煙煙靭靭,另外佢湯底亦都幾好飲,因為辣辣地嘅, 仲有啲海鮮都好新鮮 。所以如果可以接受辣嘅朋友可以試下呢個烏冬我覺得真係幾抵食。

最後我同朋友享受埋杯荔枝青蘋果梳打就閃人了, 佢調劑啲杯飲品我覺得都幾好飲, 另外呢間餐廳都有好多食品可以選擇,所以應該好短嘅日子裏,我都會返返呢間餐廳度試下其他嘢食。 所以大家行開咗得呢一頭,大家可以試下呢間餐廳。
  • 石鍋香辣海鮮手打烏冬