Cambo ขุนทอง (The ONE)

2019-09-15 2667 瀏覽
the one cambo永遠都大排長龍, 行過又會見到入面d人食到lamlam脷咁, 今日放工就約左人黎晚飯, 為左唔想排咁耐隊, 一放工就飛過黎the one, 6點幾到左, 都9成滿!!哇d人咁早放工既!!好彩仲有位入😎豬牛雞串燒各一, 串燒好惹味, 熱辣辣表面有焦香! 另外特別欣賞佢串牛, 因為通常係出面食既牛肉串燒都會韌d, 但依串牛就同豬同雞一樣咁嫩生菜包係我地既最愛, 依度既生菜包份量偏細dd, 但係味道就加哂分, 加左青檸汁既肉碎又夠酸又夠辣, 直情有d似冬蔭公味, 好好味見到有推介既menu, 就揀左泰式青咖哩軟殼蟹鍋, 跟一條法包。咖哩連埋個爐, 一路滾住好香食超加分, 軟殼蟹好香口仲伴住煎香左既薯仔, 仲有條法包都好驚喜, 新鮮即焗唔會硬掘掘, 入面非常鬆軟好易就索哂d咖哩汁! 依道菜真係好出色泰式豬肉香辣炒飯, 炒得好乾身亦好均勻, 微辣夠香口感覺依度既泰國菜口味比較正宗, 因為好多時餐廳都會遷移就番香港人口味減辣減調味, 泰菜fans黎cambo一定唔會失望

泰式豬肉香辣炒飯, 炒得好乾身亦好均勻, 微辣夠香口

2019-09-10