與友人兩個到上址,首次在東涌品嚐印度菜, 友人B話貪呢度客人唔會太多好少座滿, 老闆人事又好, 從來唔會催人俾錢走人或者黑面, 食物方面都係同其他鄉里一樣的好食, 辣味的進度則是由淺入深那種, 食到中段已經成頭大汗不停地抹汗, 而包類因為是即叫即做沒有不好吃的道理Tandoori Butter Roti $ 20, 而友人B 嘅Mango Lassi $28聽講幾好飲, Beef Masala $98 反而食牛肉唔算貴, 配埋 Garlic Naan $26 都幾襯, 不過呢兩件naan上面比較多油, 最後我們叫咗一個Paneer Bhurjee $110係咖哩芝士, 呢個碟唔好睇小佢, 我地最後係食唔晒呢個, 實在好飽,好飽,好飽, 其實如果乜都無食, 只要食呢個加兩件NAAN應該都可以足夠兩個大胃口嘅成年人, 絕不能睇小呢度碟碟都好似細細碟咁, 其實連汁撈飯又或者夾包食, 食下食下會頂到上嚟, 唔係講笑嘅飽肚印度餐!天多利雞是雞下髀, Tanoori Chicken (HALF) $102鐵板上住所以係好夠鑊氣, 當然印度人唔會在意什麼鑊氣, 佢地只係覺得蒸氣不斷出升,真係"唔打

天多利雞是雞下髀, Tanoori Chicken (HALF) $102鐵板上住所以係好夠鑊氣, 當然印度人唔會在意什麼鑊氣, 佢地只係覺得蒸氣不斷出升,真係"唔打得都睇得呀!" 視覺效果係有嘅,

左邊係理Tandoori Butter Roti $20

中間係Gosht Korma $110即係咖哩山羊,山羊會比較騷但有心理準備就會唔太覺,
右邊係Heenga Jeera / Garlic $112呢個係素, 基本上係咖哩乾煮鷹咀荳, 無錯食荳都過百, 依家流行素食嘛,

Kesri Pullao $48係印度炒飯不過千萬唔好用中國人炒飯嘅標準去品評, 因為完全係兩回事,

左上角係Raita $48 係薄荷青瓜醬,如果叫佢就叫多些少咖哩伴住食,一流但會好飽肚,

Paneer Pakora (5 pcs.) $65 炸芝士質感似我們嘅炸荳腐,醮簿荷醬食又得!

2018-12-23
  • Paneer Bhurjee咖哩芝士