之前已經聽過朋友介紹依間既雪糕,今日係K11 musea行街經過見裝修幾靚就入左去試❤️餐廳選用純素雪糕,無任何雞蛋同牛奶既成份,岩哂對雞蛋同牛奶有敏感既人士,而且感覺上比較健康紅肉火龍果mix菠蘿+薑($42)特別既係佢質感上好紥實,吾會好似平時食雪糕咁咁易溶,而且食完無平時食完雪糕咁口渴,我叫左mix因為想試多d吾同既味😝火龍果有80%用菲律賓紅肉火龍果,所以味道濃郁,有d似食雪芭咁,而且平時出面好少食到有火龍果味既雪糕,而薑味都好濃,不過食完覺得火龍果mix薑味有d吾係好夾,所以下次都係就咁食火龍果味算😛楊枝甘露mix榴連($68)榴連雪糕係選用貓山王榴連,味道超濃郁!!平時食好多都係貓山王加牛奶,但佢有80%都係果肉,榴連味好香,所以雖然係mix左楊枝甘露,但食落去已經蓋過左佢既味道,對鍾意食榴連既人黎講真係好滿足☺️芒果希臘乳酪杯($38)乳酪上鋪滿granola,配埋芒果醬食口感軟滑,味道吾會太甜香蕉士多啤梨乳酪沙冰($48)雖然飲落去無咩沙冰既口感,反而係有d似飲奶昔,但香蕉士多啤梨味好濃郁清新,而且依個配搭好夾🥰地瓜薯條($38)一拎起手仲係熱辣辣,薯條外脆內軟,味道香甜,
紅肉火龍果mix菠蘿+薑($42)

楊枝甘露mix榴連($68)

芒果希臘乳酪杯($38)

香蕉士多啤梨乳酪沙冰($48)

地瓜薯條($38)
一拎起手仲係熱辣辣,薯條外脆內軟,味道香甜,而且咬落去啖啖都係地瓜蓉好足料

日式麻醬豆腐卷($58)
本身應該係配芥末但因為無哂所以轉左配麻醬,捲餅既材料好豐富,有蕃茄仔,青豆,蘿蔔條同豆腐,第一次食豆腐既捲餅,配豆腐食口感更加軟綿,餅皮軟潤好有咬口,係健康人士之選❤️
2020-05-11