今日同朋友through OpenRice訂咗枱食串燒,搵咗勁來先搵到個唐樓入口,原來係要上樓嘅仲要行樓梯,上到去門口勁古怪,好大快鏡照住個樓梯口好恐怖成個鬼片咁。入到去冷氣又唔夠,企咗喺門口好耐先有人過嚟招呼,明明都無客,唔知點解可以冇人黎招呼,嘢食選擇勁少,價錢亦極昂貴,講真如果我比咁嘅價錢我絕對唔需要上唐樓食囉,上面仲有日本清酒嗰啲買但係成九百幾蚊一支。串燒未燒熟,入面凍既,啲雞又勁un,咬都咬唔開但成幾十蚊一串串燒。服務員態度極為惡劣一啲笑容都冇。 個晚食完就肚痛,我個朋友柯足全日,我朋友咁啱做工程嘅佢同我講我先知道原來呢啲唐樓食肆係冇任何牌照,點解可以照開,如果食死人咁點算?真係好過份呀!