2020-05-19 4074 瀏覽
番工最近真係有點辛苦,於是決定自己係禮拜一咁沈重既日子食餐勁野,慰勞下自己。今天去左yoho食野,順面可以行下街嘛。我去左間朋友介紹有西餐有甜品既餐廳,環境幾chill。衛生良好,一入門要量體温同用Hand rub清潔雙手。入面好多植物,環境好光鮮,但係好chill,好靜,有少少音樂仔聽下。Menu入面有西式主食、甜品、有些plant based smoothie。我去到叫左個Dinner Set($198),有一款前菜、主食及甜品,仲有一杯野飲。入到去先收到消毒紙巾同口罩套,非常好!我叫左以下既Dinner Set:餐湯(栗米湯),一款前菜(炒磨菇),主食(燴磨菇長通粉配大啡菇),甜品(雲呢拿配班戟)及一杯飲品朱古力奶。首先黎左個好creamy既餐湯栗米,熱烘烘的。然後就黎左好夢幻既餐飲,話就話係朱古力奶,但係上面擠滿cream,好正。之後就黎左炒磨菇,都ok,幾有菇鮮味。之後就黎左燴磨菇長通粉配大啡菇,個sauce非常濃同creamy。亦好足料,好多香草同配菜在當中。大啡菇十分juicy。最後就係最正既甜品喇。個pancake都幾厚身,口感綿密鬆軟,配上忌廉同朱古力醬好正!隔離仲有

入到去先收到消毒紙巾同口罩套,非常好!

首先黎左個好creamy既餐湯栗米,熱烘烘的。
餐湯

凍朱古力奶

之後就黎左炒磨菇,都ok,幾有菇鮮味。
炒蘑菇

燴野菌長通粉

燴蘑菇長通粉
燴野菌長通分
最後就係最正既甜品喇。個pancake都幾厚身,口感綿密鬆軟,配上忌廉同朱古力醬好正!隔離仲有大量水果,夠晒健康!
雲呢拿雪糕配班cake
雲呢拿雪糕配pancake

總結,依度食物好,價錢合理,環境很舒服。要順道讚下店員服務態度好好,非常細心及有禮!亦想讚下員工清潔方面做得好好,很認真和仔細清潔,確保上一手的病毒不會留給下一手,抵讚
餐湯
凍朱古力奶