2020-07-13 2583 瀏覽
同好姊妹好好好耐無見, 點都要聚一聚! 選定一個中間位置 “旺角”! 由香港星級主廚 Ricky 張錦祥打造的川菜餐廳 ~ 祥仔辣辣! 我哋唔係會員, 不過有恒生咭, 套餐優惠價 $288/2人餐, 唔駛煩唔駛諗! 前菜: 惹火山木耳 + 川味口水雞! 主菜 (招牌菜): 水煮牛肉 or 祥仔招牌酸菜魚! (我哋選牛肉) 特色菜品: 噴火小籠包 (我哋去到賣晒, 轉成水餃) + 乾煸四季豆 + 香芹豬肉水餃 (原本2粒, 因為無小籠包變成4粒) 甜品: 黃金南瓜露木耳 ~ 好辣, 酸酸哋, 好爽口開胃! 口水雞 ~ 份量不少, 麻香辣汁唔會嗆喉, 雞肉嫩滑! 水煮牛肉 ~ 牛肉嫩滑無筋, 無鬆肉粉, 份量超多! 有中辣及大辣可選擇, 為免成日扮食得辣嗰個又唔舒服, 我哋要中辣, 辣道剛剛好, 下次可試大辣! 碗底有大量芽菜及蓮藕, 爽脆解辣! 乾煸四季豆 ~ 好好食, 有蒜香味, 豆爽脆, 甜甜哋, 有鑊氣! 香芹豬肉水餃 ~ 由最辣食到完全唔辣…水餃皮煙靭而薄, 香芹味唔重, 好適合我!南瓜露 ~ 香滑有小小碎粒, 配上亞塔子, 清潤而不膩, 唔太甜, 更有濃濃的椰香味! 我哋再加一

前菜: 惹火山木耳 + 川味口水雞!
甜品: 黃金南瓜露

木耳 ~ 好辣, 酸酸哋, 好爽口開胃!

口水雞 ~ 份量不少, 麻香辣汁唔會嗆喉, 雞肉嫩滑!

我哋再加一楂檸檬薏米水, 清涼解渴, 份量十足!

註: 招呼非常慇勤友善, 坐位寬闊舒適, 讚!