2020-05-25 2963 瀏覽
其實都幾常黎淘大商場呢邊搵食,貪佢選擇多,幾乎咩類型嘅餐廳都有,食完野仲可以shopping或者睇戲,夠晒方便嘛。經過Supernormal,個lunch set啱口味喎,價錢又合理,今日就試下呢間先。外觀是西式酒吧裝修,餐廳內也十分酒吧格調,但牆上卻是日本街道的畫作,是因為fusion菜吧?感覺蠻不錯嘛。點了一份午餐,餐飲轉了特飲凍朱古力,而頭盤則選了蟹柳青瓜沙律。不知為何今日好想飲朱古力,因為好一陣無飲朱古力引又起?哈哈,呢杯好飲喎,香濃朱古力味,不過甜,上面再加了朱古力粉更濃郁呢,正。頭盤有餐湯,薯條或沙律選擇,是日想多吃一點蔬菜就選沙律了,呢份蟹柳青瓜沙律一點都不馬虎,鮮甜蟹柳絲加上爽口青瓜條,下層還有新鮮的沙律菜,醬汁是我喜歡的麻醬,好味好味。主菜點的是野味香辣羊仔柳漢堡,自己喜歡食羊,加上羊漢堡又少見,在門口看完餐牌就決定點呢款了。上枱時香噴噴喲~食慾都引起了。內裏夾著羊仔柳,生菜,蕃茄,醬汁是微辣的千島沙律醬。羊仔柳十分香口,咬落嫩滑多汁,淡淡的羊肉香好捧啊!配上這款微辣的醬汁特別惹味,好味好味~食飽飽好滿足,靜靜的欣賞埋杯凍朱古力先。
內裏夾著羊仔柳,生菜,蕃茄,醬汁是微辣的千島沙律醬。

食飽飽好滿足,靜靜的欣賞埋杯凍朱古力先。
2020-05-21