2019-06-29 541 瀏覽
以前細個係附近讀書成日流連黃大仙中心, 都好多年無黎過啦, 今晚約左住附近住既舊同學, 再次踏足黃大仙中心和氣食堂食飯!成9點先到都仲坐無虛席, 好彩d人開始賣單走唔洗幾耐就入得啦。坐低見到佢櫻花圖案既器皿同埋d餐具都幾靚!温泉玉子牛油果凱撒沙律先黎個沙律fresh番下先, 牛油果好靚, 估唔到佢咁大碟!黑松露鵝肝帆立貝卷又黎我最愛既黑松露, 帶子新鮮, 一啖食落去先食到濃烈既黑松露味, 咬幾下再食到鵝肝香味火炙宮崎和牛壽司炙燒過既焦香, 加埋肉汁同埋油脂, 入口即融千回火鳥香口4點刺身盛A4款刺身都好新鮮好甜, 我最愛係蝦同埋蠔大阪豬扒don依個西利, 係menu見佢個樣咁出眾, 就一於試下, 椰菜絲加豬扒汁都好味, 下面既滑蛋豬扒飯仲有加左芝士, 勁好味! 但係份量都真係大, 我同朋友食到哩度都開始捧住個肚了焙茶鮮奶依個係我揀既, 10分推介本身諗緊飲抹茶鮮奶好定依個好, 但抹茶鮮奶好多地方有, 反而焙茶少見d, 無揀錯呀! 焙茶味好香, 好岩我愛飲茶既口味, 加埋鮮奶飲到我lamlam脷依個朋友揀既藍柑白桃梳打又係重量級, 我見佢飲極都仲有😂朋友話酸酸甜甜咁。可能我對黃大仙中心既

火炙宮崎和牛壽司
炙燒過既焦香, 加埋肉汁同埋油脂, 入口即融

香口

4款刺身都好新鮮好甜, 我最愛係蝦同埋蠔

大阪豬扒don

大阪豬扒don

依個係我揀既, 10分推介

依個朋友揀既藍柑白桃梳打
又係重量級, 我見佢飲極都仲有😂朋友話酸酸甜甜咁。
藍柑白桃梳打

可能我對黃大仙中心既印象仲停留係乜都無既年代, 今次過泥d鋪頭唔同哂, 本身諗住求其食普通晚飯, 估唔到食到咁高質既日本野, d野又大碟又新鮮, 正

2019-06-25
藍柑白桃梳打