2020-11-13 1241 瀏覽
涼涼地,老公最鍾意打邊爐,今晚去咗荃灣一鍋堂食火鍋放題,去到店前,人山人海,好耐都未見過依個情景,好在老公訂左位入到店內,見到有幾部空氣淨化機,感覺良好,證明店鋪好注重衛生點菜用手機scan QR code,而飲品可以在出面雪櫃攞有四款自家製飲品,分別有洛神花茶、碟豆花茶、薄荷烏龍茶及冰糖燉檸檬,四款味我都試過,各有特色,不算太甜,夠解渴,唔錯有好多款湯底任君選擇,我選擇了杏汁豬肺湯底,湯底足料有杏汁味、有白菜、豬肺有潮州魚蛋、又有手打墨魚丸、手打孜然雞丸食材夠新鮮榖飼豬非常好味、唔鞋口、口感唔錯,好新鮮好少地方有豬肺食,除咗湯底之外你亦都可以order叫豬肺,豬肺洗得好乾淨、冇豬腥味手打墨魚丸好彈牙、孜然雞丸第一次食,味道好得意,食落去又幾好食麻辣雞柳,就算掉入湯底灼熟,仍然仲有好香嘅麻辣味道,好食整體來說,配合價錢及服務,可以再次encore
點菜用手機scan QR code,而飲品可以在出面雪櫃攞
有潮州魚蛋、又有手打墨魚丸、手打孜然雞丸
食材夠新鮮
榖飼豬非常好味、唔鞋口、口感唔錯,好新鮮
麻辣雞柳,就算掉入湯底灼熟,仍然仲有好香嘅麻辣味道,好食

整體來說,配合價錢及服務,可以再次encore
2020-11-12