已經是第三次食丸十日本食堂🇯🇵食物的美味會停留在回憶中,令我再三回味!🤤🤤🤤星期六大約十一點九已經到達餐廳門口,其實已經keep住有人入去坐低叫野食,真係好旺😨用餐時間1.5小時,由於時間尚早,職員可以安排窗邊座位比我地🥰🥰🥰⚠️餐廳的職員都有幫食客量體溫、消毒下雙手先安排入座⚠️無得去日本旅行唯有食下日本野補數😫今次我同老公都叫左幾款必點小食,第一款絕對是我地都非常喜歡食的明太子玉子燒!香港黎講算係做得唔錯家啦,但始終都係比唔上日本當地新鮮製造的玉子燒好食👍🏻第二款必點小食是我的FAVOURITE 🤤🤤🤤燒雞泡魚乾!第一次係新世紀廣場的丸十食完後一試難忘!食過其他日子居酒屋的雞泡魚乾但始終比唔上丸十🤭送酒一流!第三款是一口番薯和免治雞肉串....五粒燒過的小紫薯熱辣辣,甜甜的,好好味👍🏻反而免治雞肉串令我地有少少失望,因為我地係新世紀的丸十是食免治雞肉棒的,一心以為新都會分店都是一樣,所以先叫左兩串....我地另外仲叫左壽司食,由於我地不吃生食,所以點左忌廉芝士鰻魚卷😋壽司上的脆脆令食物口感提升左,忌廉芝士有點heavy,食完都飽飽地😅最後我地都點了一個飯作結尾。這個燒豚肉丼賣相不錯👍🏻

⚠️餐廳的職員都有幫食客量體溫、消毒下雙手先安排入座⚠️

無得去日本旅行唯有食下日本野補數😫
自家製明太子玉子燒

燒雞泡魚乾

免治雞肉串、一口日本番薯

忌廉芝士鰻魚卷

最後我地都點了一個飯作結尾。這個燒豚肉丼賣相不錯👍🏻配上一隻溫泉蛋,真係好日式的食法!燒豚肉燒得有少少過火,皮脂位比較黑,所以都無食皮,下次可以試下其他丼飯。
燒豚肉丼

整體來講食物水準、餐廳衛生情況都非常好👍🏻會再支持幫襯👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
2020-06-20
自家製明太子玉子燒