2020-06-14 2337 瀏覽
平時都好鍾意嚟呢度食嘢,😋最近佢好似更新咗佢個餐牌,所以叫咗啲平時唔會叫嘅嘢食。😍果然冇令我失望,係我最鍾意嘅黃大仙食堂。👍🏼1️⃣溫泉玉子牛油果凱撒沙律🥗真材實料,佢俾咗好多牛油果🥑,而且佢啲菜都好新鮮又爽口,上邊打咗一隻溫泉玉子,🍳吉爆佢可以當汁咁樣撈,再加埋本身底部佢有沙律醬,令到個沙律味道更加豐富!😋2️⃣三文魚椎茸燒🐟近排疫情關係都唔夠膽食生嘢,但係又好想食三文魚,所以叫咗個串燒。 🍢三文魚椎真係好正啊!好香又重魚油味。3️⃣鰻魚牛油果班戟🥑包到好似壽司飯卷咁,但係佢唔係用返係用班戟,啱晒我啲減緊肥唔想食咁多碳水化合物嘅人。4️⃣炸雞白咖喱烏冬👍🏼每次我都會叫呢個白咖喱烏冬,佢白色嗰啲係薯粉溝忌廉,將白色嘅薯粉忌廉再溝埋咖喱,個醬超正!🤤5️⃣黑豚肩燒丼😍呢一個意想不到地好食,佢係韓式嘅燒豚肉飯,仲會配上泡菜。個豚肉燒得好好食,啲邊位燒得好乾脆,中間又好林!6️⃣培茶芭菲🍦我上次嚟都仲未有培茶㗎,佢新出左一定要叫黎試吓!個雪糕食落有啲粉嘅感覺,應該係撈左陪茶粉整出嚟嘅。🍵7️⃣燒日本廣島蠔蒜蓉燒芝士燒🧀超正嘅廣島蠔燒!我就係芝士控嚟嘅,超鍾意佢個芝士燒!🧀
😍果然冇令我失望,係我最鍾意嘅黃大仙食堂。👍🏼

1️⃣溫泉玉子牛油果凱撒沙律🥗

2️⃣三文魚椎茸燒🐟

3️⃣鰻魚牛油果班戟🥑

4️⃣炸雞白咖喱烏冬👍🏼

5️⃣黑豚肩燒丼😍

6️⃣培茶芭菲🍦

7️⃣燒日本廣島蠔蒜蓉燒芝士燒🧀
超正嘅廣島蠔燒!我就係芝士控嚟嘅,超鍾意佢個芝士燒!🧀