葵涌廣場消費又低,又成個迷宮咁,行下食下最o岩打發時間。呢間粉麵睇門面,同其他檔口級數似乎差唔多,都係d 下欄o野,但幫襯完之後,卻發覺甚有驚喜,可謂禾稈冚珍珠~首先粉麵呢d 餐廳都係快食快走,人客出出入入,又點菜又埋單又清檯,侍應都咪話唔忙唔大壓力,有時難免對d 客人態度會不太良好。但係以我觀察,呢度o既侍應係好客氣,就算個客yap o左佢埋o黎先逐個餸「er…er…er」咁諗,都面不改容,仲係好和善。呢度o既粉麵只需叫兩個餸就已經送o野飲,出面同級o既麵檔,好多時都係要另外例如半價加配飲品咁。如果外賣自取,會再打九折。我見佢牆上仲寫住夜晚十點後八折添!間鋪好似開到十二點~我點o左一個三餸自選米線 (total $55)。豬腸係我食車仔麵呢類必點o既o野;芥未沙律球純粹貪得意所以叫,其實就係爆漿海鮮丸,唔係好重wasabi 味,都幾好食。最後一個就係我覺得好抵o既香煎雞扒,另上o既,只需要$12!你當係小食都好。湯底o係o個堆酸辣、麻辣、沙嗲等等之中,只係揀o左清湯,大約就係一般雪菜肉絲o既味道,唔算話好特別。不過有樣o野我好喜歡,就係麵底可以揀淮山麵而且仲係同價!口感比普通米粉爽口

食物

三餸自選米線 ($55)

芥未沙律球
香煎雞扒

湯底o係o個堆酸辣、麻辣、沙嗲等等之中,只係揀o左清湯,大約就係一般雪菜肉絲o既味道,唔算話好特別。不過有樣o野我好喜歡,就係麵底可以揀淮山麵而且仲係同價!口感比普通米粉爽口好多,又好食又健康!
淮山麵

小小地叫多o左客蒜香皮蛋($32),始終係川菜餐廳,都係要食番d 有特色o既o野。皮蛋上o既花紋猶如黑夜中綻放o既亮麗雪花;浸o係紅油裡面,冰冰滑滑,辣味之中亦帶點酒香,o個pat 蒜泥更加係神來之筆,令人口水直流。
蒜香皮蛋 ($32)
蒜香皮蛋

跟餐我已經點o左杯凍奶茶了(凍飲加$3),但後來見到人地檯有枝好大枝o既豆漿,原來豆漿係樽裝上,我見佢都係加$3 我以為係杯裝所以頭先無叫到。唔緊要啦,而家補叫,單叫都係$10 o既,拎住再上路~
凍奶茶 (凍飲加$3)
豆漿 ($10)
食物
三餸自選米線 ($55)
芥未沙律球
淮山麵
蒜香皮蛋 ($32)
豆漿 ($10)