資訊:

2020-06-15 5952 瀏覽
Lab Eat  Restaurant & Bar 在尖沙咀 區, 感覺高尚, 約朋友飲酒食餐最好. 個環境真係幾唔錯, 舒舒服服既感覺,睇下食咩先 , 有前菜、主菜、意粉、飯、甜品和飲料,可以散點亦有套餐供應,  套餐選擇不算多, 所以我們就決定散點.一開波就試下個  Purple rain blaster 及 Pink perfume blaster .店員好殷勤替 我們打氣, 杯上出現了圓形的球, 比燈膽更大. 兩個球体在震動, 女友即時許個願, 情況好 Sweet !那時前菜送到.  煙燻法國鵪鶉脾,  鵪鶉脾好好肉, 煙燻味道濃郁, 入口留住香味,  配菜有車厘茄及橄欖, 食得很開胃, 佐酒一流.店員又送來 自家製麵包, 暖暖的軟麵包,  蘸上意大利黑醋橄欖油, 酸酸地好開胃.再喝一口龍蝦湯,   這湯入口細滑,  富濃郁的龍蝦味, 湯內有彈牙龍蝦肉,  好鮮味, 充滿龍蝦香氣 .黑松露焗法國田螺黑松露香味極為濃郁, 香氣撲鼻, 田螺肉嫩滑, 配搭埋下面的忌廉薯蓉, 口感一流, 大家食得津津樂道.兩款主菜:  海膽黑松露忌廉意粉好好味的一個意粉, 特別用了海膽做主角,  還伴
個環境真係幾唔錯, 舒舒服服既感覺,

兩個球体在震動, 女友即時許個願, 情況好 Sweet !
黑松露焗法國田螺
兩款主菜:  海膽黑松露忌廉意粉
好好味的一個意粉, 特別用了海膽做主角,  還伴有黑松露.  夠貴氣又美味.

意粉的軟硬度剛剛好, 非常彈牙, 質素高, 海膽很鮮甜, 黑松露又提升意粉的香味, 口感細滑,   食得出廚師好用心去煮.
另一款主菜: 澳洲BB羊扒配香薯仔加薄荷醬
賣相十分討好, 我哋叫咗七成熟, 配菜係蘆筍條同埋香薯仔等.
羊扒質感好鬆軟, 唔會硬, 本身羊扒都好夠味, 再配以薄荷醬一齊食, 滿口都係好味羊扒, 好滿意.
跟住到甜品食品時間, 金箔芒果栗子卷
好香濃既芒果, 栗子, 真係特濃, 仲有朱古力味,  好正呀.
Lab Eat  給我們好特別的印象.
  • 龍蝦湯
  • 黑松露焗法國田螺