CHEF STAGE de Eddy Chu

2019-04-23 285 瀏覽
早排約咗best friend去呢間餐廳慶祝,當然唔係慶祝清明節啦,而係慶祝相識5週年,好好彩揀到呢間超高質西餐廳。當晚我坐嘅位喺窗邊,一路食嘢,我背面就係射嚟射去嘅幻彩詠香江,超正,我當晚係咁啱坐中嗰張枱,如果大家有興趣,應該可以訂枱時試吓request~除咗個view正,嘢食都超正。精選五道菜套餐 $498 五道菜包咗:沙律--乳酪蟹肉鮮蝦芒果沙律、前菜--松露煮日本年糕、餐湯--黑松露蘑菇湯,主菜--燒澳洲羊鞍,以及是日甜品。沙律正常嘢,讚一讚大蝦新鮮爽口。前菜嘅日本年糕夠哂煙韌,配上味道濃郁嘅松露,食完清新嘅沙律後品嘗呢個前菜,鋪排得好好。 餐湯足料,黑松露唔會只係聞到有味,飲落都好香,而且好多菇蓉,texture好好。羊鞍order了7成熟,煮出嚟熟成程度吻合,羊肉肥瘦適中,而且無筋,簡單以黑椒調味已經好足夠。焗連殼食法國田螺 $168 第一次連殻食,好過癮,平時田螺配薯蓉,兩者都係淋身,今次加埋脆脆哋嘅殻,增加口感👍🏻原板鮮海膽配紐西蘭聖子白汁扁意粉 $198 你無睇錯,係成板嘅海膽啊🤯 本身意粉已經係用白汁煮,好creamy,再撈埋海膽嚟食,再creamy啲🤤當日套餐甜品
除咗個view正,嘢食都超正。
乳酪蟹肉鮮蝦芒果沙律
沙律正常嘢,讚一讚大蝦新鮮爽口。
松露煮日本年糕
燒澳洲羊鞍
焗連殼食法國田螺
原板鮮海膽配紐西蘭聖子白汁扁意粉
是日甜品
當日套餐甜品有和菓子同卷蛋。
需加一服務費,埋單2人約$950。
P.S. 餐廳有樂手,如果有人生日,仲會彈住結他唱中 (講唔正嘅)、英生日歌👍🏻
P.S.2 餐廳門口有好多警隊裝飾,唔知係有咩關係呢🧐?
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
乳酪蟹肉鮮蝦芒果沙律
松露煮日本年糕