2020-03-28 243 瀏覽
其實我闖蕩搵食界多年,時常係ig 嘀foodie 度沖浪,唔多唔少遇到好多照騙,大家影相功力深厚,將餐廳影得有如瓊樓玉宇,餸菜恍如錦衣玉食不過有時候,我係唔排除運氣好,師傅又撞手神,而影出靈光一閃號照片記得有次去一間專門賣龍蝦三文治嘅鋪頭,二百幾蚊,真係冇誇張,入面只有兩,三隻小紅蝦,我直頭要開人地嘀照比個侍應睇,佢仲要攞個三文治入去商量左好耐,先至肯整過一個新嘅比我,但其實我都真係好驚得罪食市員工⋯⋯但果次真係嚇一跳,不過話說回來,儘管翻車現場一個接一個,但只要你嘀餐廳book mark得夠多,悲傷就追你唔到,總會食到啱你心水嘅餐廳今次呢間餐廳,我都係上網見人影得幾有卓頭嘅餐廳,佢有個牛肉卷起好似一座小山嘅火鍋,但我係俾一個牛丼吸引到其實真係唔係話佢唔好食!但照片同真人真係有落差,但講真價錢又唔係貴,佢係合格,係我對佢太大期望啦!其實做到親子丼有三文魚子,都好好,就係一碗普通丼,不過不失咁,如果你唔係特登搵呢間野黎食,是但喺街撞入去係完全冇問題,錯在我有期待合格丫,冇野呀⋯⋯
大家影相功力深厚,將餐廳影得有如瓊樓玉宇,餸菜恍如錦衣玉食

但其實我都真係好驚得罪食市員工⋯⋯但果次真係嚇一跳,

牛丼
親子丼