2020-06-08 2205 瀏覽
餐廳服務態度非常好。已經去過幾次呢一度,覺得呢度係大圍最好食嘅果一間中菜廳。我今日同朋友一齊食,最重要嘅係要食佢個籠仔蒸飯。我哋坐低嘅時候,店員已經即刻為我哋送上前菜,前菜係經過醃制嘅酸苦瓜同埋木耳,非常開胃。苦瓜唔會有苦味,硬身,反而有浸酸酸甜甜嘅醋味。之後嚟嘅就係燉湯,我哋叫咗個猴頭菇紅蘿蔔瘦肉湯,你一個分享絕對足夠六個人飲,我好欣賞餐廳嘅一個位,就係佢會同我地飛晒啲油,所以煲湯係非常之清。而且亦都非常足料。之後嚟嘅就係呢度嘅叉燒,呢度嘅叉燒個名叫做天下第一叉,一層甜甜的蜜糖在面頭上,叉燒係厚切,肥膏同埋肉嘅比例大概係1:3,外皮烤得非常脆,真係非常正。再之後嚟嘅就係西蘭花腐乳蝦球,蝦球非常大粒,而且廚師精心當每隻蝦都去晒啲腸,再配埋賦予,腐乳唔會太濃郁,唔會搶咗蝦嘅鮮味,反而蝦味會因腐乳而變得非常突出。再之後就係嚟到籠仔蒸蟹飯,呢碟餸係非常非常好食。啲飯係先用蒜蓉炒過,然後再用新鮮蟹,連埋其他配料,一齊放入蒸籠度蒸。蟹非常大隻,而且非常多羔,因為餐廳係用肥美嘅膏蟹嚟去蒸,真係好正。最後就係甜品,好足料嘅咋喳,再加埋馬蹄糕,一齊食。
餐廳服務態度非常好。

而且亦都非常足料。

最後就係甜品,好足料嘅咋喳,再加埋馬蹄糕,一齊食。

2020-06-02