2020-09-11 1451 瀏覽
呢排個個都要stayhome,雖然晚市已經開放返堂食,限聚令又放寬咗,不過安全起見我哋都係決定買外賣返屋企食之前試過嚟呢間龍城冰室到食夜晚,記得佢哋呢度有好多款式嘅嘢食,中式嘅小菜又有,西式嘅扒餐或者意粉都有,所以就決定嚟呢度買外賣!揭一揭餐牌,覺得呢度嘅是日晚餐同埋惹味小食都好抵食,所以就嗌左呢兩樣,價錢絕對合理親民!落單冇幾耐我嘅外賣已經預備好~首先就叫咗椒鹽豬扒,平時食飯已經係我嘅至愛,今次呢度嘅份量只係需要$35,絕對抵到爛,我哋仲食淨咗少少擺喺雪櫃夜啲再做宵夜。味道方面,佢嘅調味十分豐富,除咗本身expect到嘅椒鹽味之外,佢嘅蔥蒜份量都控制得好好,而且豬扒嘅厚薄適中,切到細細塊咁食真係好滋味跟住就到避風塘豆腐,份量一樣係好足夠,而且每粒都有均勻適當嘅調味粉,唔會話有一舊特別鹹有一舊特別淡咁樣。咬落去入面嘅豆腐亦都好嫩滑,炸皮亦都唔厚。不過唯一美中不足嘅就係因為外賣嘅關係,佢嘅外皮冇堂食咁香脆,雖然味道都依然好味,但係都係建議大家堂食最後當然唔少得食肉獸必叫嘅雜扒餐,比較驚喜嘅係我叫咗薯菜,但係冇諗過真係有一夠原個既薯仔🥔
落單冇幾耐我嘅外賣已經預備好~
2020-09-11