2020-08-04 194 瀏覽
Green waffle diner係主打健康和清新的餐廳,餐廳以綠色植物為主題裝修,開放式設計所以空間感好好,jo中午去食有五個lunch set,包括頭盤、主食、甜品和飲料頭盤:南瓜湯和沙律南瓜湯好濃牛奶味,幾creamy,沙律就係沙律菜蕃茄再加醋,正常啦好味指數:😋😋😋墨西哥牛肉夾餅伴薯粒 $90 薄餅皮入面包住洋蔥、青椒、牛肉,牛肉有啲韌,醬汁酸酸甜甜伴住車厘茄、洋蔥、香草,同夾餅味道好夾,幾fresh不錯呢值得一提薯仔粒,口感軟熟量也多,好好食好味指數:😋😋😋😋香煎海鱸魚番茄天使麵 $88天使麵有少少overcooked,煮得太林唔夠彈牙,魚味道偏淡和有d鞋口,不夠鮮味,整體味道偏淡對jo蕃茄控來講要再自己加茄汁Tabasco 芝士粉胡椒粉就ok🤣好味指數:😋😋牛油椰子咖啡貪新鮮試新野,咖啡上面舖有牛油,椰子奶分開上自己加,味道會偏苦澀,對咖啡控的jo來説咖啡唔夠厚身,而這個組合jo覺得不太搭普通呢好味指數:😋😋凍藍藻植物奶咖啡哈哈一來到就嘩一聲好特別呢,底係藍色,感覺夢幻打卡一流,藍藻更富有多種維生素和維他命,而以植物奶取代牛奶更健康(零膽固醇、低糖),味道雖然無咁濃身但j

頭盤:南瓜湯和沙律
好味指數:😋😋😋

墨西哥牛肉夾餅伴薯粒 $90
值得一提薯仔粒,口感軟熟量也多,好好食
好味指數:😋😋😋😋

香煎海鱸魚番茄天使麵 $88
好味指數:😋😋

牛油椰子咖啡
好味指數:😋😋

凍藍藻植物奶咖啡
哈哈一來到就嘩一聲好特別呢,底係藍色,感覺夢幻打卡一流,藍藻更富有多種維生素和維他命,而以植物奶取代牛奶更健康(零膽固醇、低糖),味道雖然無咁濃身但jo覺得幾好飲,又不太甜,健康好睇又好飲,推介👍🏻
好味指數:😋😋😋😋😋

甜品:窩夫
窩夫好鬆軟,伴住朱古力醬、糖粉、cream,唔會太甜,不錯!果然係招牌菜,如果可以加個雪糕就好了哈
好味指數:😋😋😋😋

這餐廳賣點係健康素食,所以味道會偏淡,喜歡濃口味的就唔太岩了,太而適合追求健康飲食或愛美又怕肥的女士,但麵食就普通,jo就比較推薦呢到窩夫、all day breakfast和包類(之前食過toast很不錯呢)
整體評價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
  • 窩夫