2020-05-14 1445 瀏覽
今年母親節,因為疫情關係,我地又一行10人👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👧‍👦👫,所以都唔想出去食。故此,我哥建議我地不如試下鍋心粥底火鍋啦,有外賣自取,佢食過又覺得ok(但係另一間分店),所以我地今次就試下,以屋企位置最近就係大圍分店,所以我就喺母親節前幾日就打去訂啦!打到去,職員好有禮貌咁叫我留低電話號碼,話稍後會whatsapp 返d菜單比我揀。喺幾日嘅whatsapp過程中,佢地嘅回覆都算快,夠晒方便,讚👍但可惜嘅係,我哥之前訂係有鍋送的,今次佢地就回覆話優惠期已過,依家無啦😌到取餐嗰日,我地原本話約6:15去取,但因為行程早左,我5:00就立即whatsapp 問下佢地可否早d去拎,佢地好快就覆返無問題,可以立即取😁去到啦,餐廳嘅位置對於我地駕車去取餐嘅嚟講係好方便的,因爲門口就可以停車,下車比錢,取餐上車,全程唔洗2分鐘😉我地10人餐,佢地只係用左一個中型紙箱加2個膠袋裝有4枝湯和4碗粥的,所以都幾方便拎🙂食物方面,講下包裝先,全部都pack得好好,整整齊齊(有相)🤩,有晒調味配料🤗而海鮮都算新鮮🦀🦐其他配菜都不錯,最後個粥底好好味,雖大家都話好飽,但最尾都食多2碗粥🤣到價錢方面,
到價錢方面,佢地外賣自取得一個餐,每位計,$200/位,包1個粥底鮮味靈魂(肉蟹/龍蝦)、5款海鮮+8款配菜,仲有粥底配料,有齊調味料~真心覺得抵食,值得一試😜
外賣自取