Le Viet

2020-05-13 1443 瀏覽
我哋選擇入去食個lunch,裝修設計colorful用木製長枱置身於熱帶地方感覺好舒適.❥ ❥ ❥ Le viet 招牌飯聽到個名都好特別仲要係招牌飯真係要試吓,即煎雞翼皮脆肉質唔’鞋’有少少鹹味,有札肉 ✨炸蒜片🧄加入煎蛋🍳蛋黃流入白飯撈埋一齊食真係絕配 .❥ ❥ ❥越南滴滴咖啡越南嘅滴漏咖啡豆特別甘香,重點係加咗煉奶攪埋一齊成杯咖啡會更加香濃幼滑.❥ ❥ ❥越式生牛肉粉生牛肉有5成熟用牛肉湯底熱度令牛肉熟透,牛肉嫩滑配埋洋蔥🧅香葉自由加辣椒粒 青檸,我喜歡多辣椒🌶️而湯底清得嚟一點不油膩👍🏻,幼身河粉好薄夠滑✨.❥ ❥ ❥越式拼盤炸蝦餅 ~外表到索索聲,蝦肉夠彈牙越式蒸粉包~薄薄一層粉皮餡料好多料木耳爽口,香菇仲有扎肉加炸蒜片香蔥,一齊食好香蔥油味春卷~鬆脆春卷皮點埋酸辣醬愈食愈開胃豬頸肉~最怕食到好”鞋”豬頸肉,燒過後好腍身仲有食到炭燒味道.❥ ❥ ❥咸檸梳打泰象梳打加咸檸,消暑解渴.❥ ❥ ❥串燒沙爹豬肉串燒得太乾身有點失色醃過牛肉串肉汁鮮美帶少少牛肉味道口感比較腍,燒過雞肉串一啲都唔鞋,配埋個秘製沙嗲醬好惹味

越式生牛肉粉
🌶️而湯底清得嚟一點不油膩👍🏻,幼身河粉好薄夠滑✨
越式拼盤
炸蝦餅 ~外表到索索聲,蝦肉夠彈牙

春卷~鬆脆春卷皮點埋酸辣醬愈食愈開胃

咸檸梳打
泰象梳打加咸檸,消暑解渴

咸檸梳打
2020-05-06