2020-06-04 1350 瀏覽
之前一直有幫襯開一鳴拉麵,而家佢有一邊係轉左做一鳴丼食堂,有新野,梗係要黎試下啦!煎雞軟骨餃子外皮煎得脆脆的而且不會太厚,雞軟骨包在入面,一口一口都夠哂口感。雖然係煎的,但完全唔會覺得油膩,成口油,配埋旁邊既醋,令成件餃子味道更加提升。免治雞肉棒普通既一串免治雞肉棒,但佢present得好靚,舖塊葉托底再加少許蔥花係面頭,唔食得都睇得!再加上佢味道同口感都唔錯,值得一試。壽司再黎今日既重頭戲壽司啦。估唔到佢件件都咁有份量,size好似比平時食開既大件,而且好足料!甜蝦係我至愛,平時叫甜蝦,好多都係比d蝦毛仔你,呢到比普通既貴小小小小,但隻蝦係大大大大好多。食入口係大滿足的感覺!三文魚籽軍艦,雖然唔係咩特別既壽司食材,但三文魚籽粒粒都好飽滿,每咬一口都係脆卜卜的,兩件我都自私食哂!另外叫左個火炙三件壽司,分別係油金魚、章紅魚同海鱺,朋友仔話後兩者比較少見,所以佢就自己點左一個私食。雖然火炙左,但都食得出食材係新鮮的,但又唔會好腥,火炙完反而更帶得出個魚香。另外睇個MENU見到好多丼飯,見到D圖都覺得好吸引流哂口水,見到格離檯叫左,份量超足,下次一定要再黎試!!
煎雞軟骨餃子
免治雞肉棒