2020-07-08 683 瀏覽
疫情較為緩和,終於可以約埋朋友仔一齊打邊爐🍲啦!呢間打邊爐餐廳裝潢較fancy風格,而想有私人空間更可包箱,而出面露台設有吸煙區更可望到維港景色!😍😍店員安排卡位我地坐,而menu更加做到好似到份報紙style,更提供肚兜圍裙比客人使用,十分窩心!我地點左鴛鴦湯底:後欄剋星(麻辣鮮淮山鴨血鍋)及蕃茄豬骨薯仔🥔湯 ,朋友喜歡食麻辣湯底岩晒佢,一打開蓋就聞到好麻香既味道,鴨血好滑嫩,鮮淮山都好爽滑;而番茄豬骨薯仔🥔湯很濃郁,薯仔要滾耐d唸身!椒鹽白飯魚:擺盤時配上乾冰,更有仙景寫意,魚肉質較嫩滑,將白飯魚加上脆漿,炸完撒上椒鹽食起來更爽脆可口,較為辣左些少!喜歡食辣既朋友就一定唔可以錯過!蔬菜拼盤:唐生菜🥬、粟米🌽、野生黑木耳、芋頭;唐生菜最適合打邊爐時食,更爽脆美味,而香甜新鮮粟米、小木耳🌽更為爽脆,芋頭就要滾耐d 先會唸身、食落口更粉綿!冰豆腐: 一層一層既冰豆腐,豆味十足,因為內部呈蜂巢狀而且又會吸收湯汁,所以要黎吸晒麻辣湯後更增添味道,不過要小心d食,較燙口!牛魔王肉類拼盤: 另外再加多份黑毛豬豚肉+至尊寶崩沙腩,就咁睇雪花❄️均勻,賣相擺盤打卡一流,有冰墊底,牛肉就咁chok 一c

牛魔王肉類拼盤: 另外再加多份黑毛豬豚肉+至尊寶崩沙腩,就咁睇雪花❄️均勻,賣相擺盤打卡一流,有冰墊底,牛肉就咁chok 一chok幾秒就熟,入口即溶嫩滑,特別推薦至尊寶崩沙腩,牛的橫膈膜,連着少許的肉,入口最煙韌彈牙!

+++++++++++++++
如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊