餐廳: 一鍋堂 (XX Arcade)
資訊:

2019-01-11 856 瀏覽
之前行過見到好多人排,今日平日星期一, 按時下班,七點就嚟到MK, 入座前先選好湯底,排咗一陣就聽入得去。接待處嘅姐姐畀咗張紙,話係用 SCAN QR CODE,入佢網頁點菜,另外飲品,蔬菜,雪糕, 少量熟食就係出面自取。湯底我地加錢要鴛鴦鍋,一邊麻辣,一邊沙參玉竹鯊魚骨湯。 湯底嚟,麻辣正常,沙參玉竹有驚喜, 有一條長鯊魚骨在內,味道好清甜。打開網頁點菜, 每一樣都係細細份,好啱兩個人用 ,仲要勁多款式揀。 我負責點菜,老公就出去攞嘢飲同埋小食, 過十零分鐘,火鍋底同埋配料都送上。發現佢每一樣嘢都好有系統性,就算用嚟裝配料的盤都可以係砌高, 唔阻埞, 亦都好方便佢哋運送。飲品櫃款式好多 最驚喜係有埋白色plus可樂, 呢款可樂聲稱可以減少糖分吸收, 有膳食纖維, 就算係貴價嘅放題都未必有熟食嘅魚蛋,豬皮,鴨血,蝦, 全部都好好味。火鍋配料好多選擇,質量亦頗好,起碼有好有牛味的牛肩肉,唔係肥膏多過肉的肥牛,但一份得幾片,要叫2,3份先夠食。卜卜蜆係細隻,但勝在冇沙,手打丸類都好味。仲有半個鐘時侍應會提你落埋點菜last order,唔會叫完食唔切。但食左個半鐘已好飽,最後食埋杯軟雪糕就

鴛鴦鍋

鴨血

熟食嘅魚蛋,豬皮,鴨血,蝦, 全部都好好味。

仲有半個鐘時侍應會提你落埋點菜last order,唔會叫完食唔切。但食左個半鐘已好飽,最後食埋杯軟雪糕就夠晒喉頭,非常滿足的一餐。

出到去見到好多人排,但由於等候的位置唔多,部分人落左后樓梯嗰邊等,所以要食就要一早黎到會好d.
鴛鴦鍋
鴨血