2020-06-14 921 瀏覽
來了坑口探朋友,之後在附近逛逛,逛完好累又點少得搵好野食補充體力呀! 今次就揀左 #MeeLemongrass ,環境裝修靚,食物款式都算多,叻沙比較特別,可以選配海南雞、龍蝦等等,因為老公唔食得海鮮,於是點左海南雞叻沙 $84。見隔離枱多人叫龍蝦叻沙,大龍蝦原隻上,以為好貴,原來只需$88, 好抵食!只是限量供應,要試要早來💪叻沙麵底湯有蛋及豆卜,棷香味濃唔辣,易入口,食完唔覺口渴。個人覺得個湯底如可有選擇🌶辣度會更惹味😋個海南雞分碟另上,雞肉just ok, 不是很滑的,點些醬料較惹味。我地另叫了黑糖珍珠奶茶 $25,大杯抵飲👍只是奶比較多,搶左茶味😁 較易入口,夜晚飲都唔怕瞓唔到🤣奶多,黑糖珍珠香甜有嚼口,好飽肚,叻沙面底油面加米粉份量都算多,再加上lunch食得太飽不餓, 我地2人share食1面1飲品已夠飽🙈原來MeeLemongrass 全港現有6間分店,可惜之前銅鑼灣皇室堡間己結業😰希望來緊會係銅鑼灣再開!餐廳墊枱紙印有基教香港信義會社會服務部簡介, 據說是該餐廳有捐款予該會做善事👍#值得再黎 #大坑半日遊 #MagicRaymond食好野#MagicCherry攻美食

#值得再黎 #大坑半日遊
#MagicRaymond食好野