食拉麵我最享受濃郁嘅湯底,但又怕佢太油膩。今次霸嗎嘅拉麵冇令我失望呢!同大部分拉麵舖一樣,舖頭落單採用寫紙仔形式,可自行選擇麵身嘅軟硬度,亦好貼心地可以少油,注重健康嘅朋友可以一試。炙燒豚肉海苔味玉拉麵呢個可以話係舖頭嘅主打,豚肉以慢火浸煮約10個鐘,再用明火炙燒,表面香脆,內裡鬆軟入味。味付糖心蛋嘅蛋白質地軟熟,亦醃得好香。蛋黃企身唔會太生,唔會篤穿咗就流哂落湯底到。雞叉燒味玉雞白湯拉麵雞白湯湯頭厚身,可以包實拉麵麵條。雞肉都好味但明顯比豚肉遜色,如果只可以揀一樣嘅朋友建議試咗豚肉先。照燒餃子照燒醬汁份量適中唔會太鹹。餃子煎得香口,而且皮唔厚,有好濃韮菜香味,韮菜控記得叫呀!整體嚟講味道唔錯,舖頭裝修有和風味道。推介俾想食好嘢又鍾意嘆環境嘅朋友呢!

炙燒豚肉海苔味玉拉麵

雞叉燒味玉雞白湯拉麵