2020-10-14 7969 瀏覽
之前一直都好想試呢間Cafe咖啦,今日終於可以一試!我終於明白大家點解嚟到呢度要打卡嘅原因啦!因為真係好!靚!無論餐廳嘅設計、檯面上小飾物、餐牌都令人忍唔住要影相咖!•有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵🍝 ($128)•相機食先~擺盤都好靚!最初以為只會得幾舊蟹肉做襯托,點知呢個扁麵啲蟹肉多到瀉呀!雖然以忌廉做汁,但食落去唔係creamy嘅質感,而係好豐富嘅蟹膏嘅味道。加上選擇用扁麵可以增加口感,同腍身嘅蟹肉做對比,啱啱好!•真心無乜驚喜黑松露扁麵 🍝($106)•-雖然個名話無乜驚喜,但意粉一上枱時個香味已經好吸引啦!黑松露配忌廉做汁邊有得輸呀,除咗聞落夠香之外,食落去啖啖都係濃厚嘅黑松露味,要讚位廚師做掛汁呢個步驟做得好好!而且仲有炸金菇做伴碟,可以沾埋剩餘嘅醬汁食,都好正!•蜜糖芥末雞翼🐥•-另外仲叫咗個蜜糖芥末雞翼,出面炸得香脆,而裡面仲keep到有肉汁嘅雞肉!除咗以為係好隨便有個蜜糖芥末醬可以沾醬,原来係一早醃好咗係雞翼入面,夠晒味!•黃金阿婆塊面🍎•-而飲品叫咗黃金阿婆塊面,係以金蘋果整成嘅沙冰,甜味適中,大熱天時飲番杯沙冰真係涼透心!溫馨提示:呢間餐廳實行會員制,各位想去

•有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵🍝 ($128)•

•真心無乜驚喜黑松露扁麵 🍝($106)•

•蜜糖芥末雞翼🐥•

•黃金阿婆塊面🍎•
溫馨提示:呢間餐廳實行會員制,各位想去前可以睇睇餐廳嘅社交平台專頁,避免上到去無得食啦!😉
  • 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵