喺銅鑼灣行完街,又到食晚飯既時候,我同朋友E都好鍾意食日本嘢,所以諗起呢間之前都食過既 岩鹽,銅鑼灣既日本嘢黎講呢間既性價比都算高,今次我同朋友E都睇中咗同一款套餐😂火炙壽司牛肉烏冬套餐 ($158)套餐包8件壽司、小前菜、沙律及麵豉湯,另外包一杯飲品/雪糕🤗)💟8件壽司食後感:1)火炙三文魚腩 - 較薄,入口即溶2)帶子 - 厚肉,鮮甜爽口3)左口魚邊 - 鮮甜, 有點彈牙4)牛肉 - 半熟,肉質嫩滑5)海膽 - 甘甜可口6)海鰻 - 味濃、入口即溶7)卷物(*2件) - 中規中舉💟牛肉烏冬食後感:牛肉貴精不貴多,雖然只有兩塊,但肉質嫩滑兼有鮮味,至於烏冬,滑滑的並帶有小許彈牙,再配上清甜湯底。最後因為我哋都好飽,所以無揀雪糕,揀咗兩杯柚子蜜作結,呢餐飯食得非常滿足,我哋兩個都邊食邊讚

💟8件壽司食後感:
1)火炙三文魚腩 - 較薄,入口即溶