滾得囍宮廷火鍋小炒

Big Boils Club
餐廳: 滾得囍宮廷火鍋小炒
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2020-10-02 1182 瀏覽
今日落大雨,好彩朋友book左呢間餐廳係正地鐵站隔離,好近好方便~我地四個人叫左個十二味雜錦鍋,貪佢乜都有d, 店員仲話呢個湯底本身已經有好多菜做,所以可以唔駛特別叫菜,或者之後先加~的確一上鍋有好多菜,薯仔、白菜、菜心、油麥菜、萵筍、蕃茄等等有好多款雜菜,第一啖飲落湯好清甜!本地牛頸脊肉好靚,冇乜肥肉,食落有濃郁的牛味,非常腍,唔駛要醬料都好夠味,我地叫左大份$368, 份量都唔少~清酒鮮牛肉冇牛頸脊咁香咁腍,比較有口感,都好食!雙拼魚滑瑤柱乾貝滑,好香,食到有啲乾貝,好彈牙,平時冇乜食到,幾特別黑松露墨魚滑,好香黑松露味!墨魚滑多彈牙爽口,食到有墨魚的鮮味餃子拼盤(10粒,5款各2粒)餃子每粒都大大粒,而且皮薄得黎唔易穿,粒粒d餡都脹卜卜!我只試了韮菜豬肉餃和黑松露野菌餃韮菜豬肉餃,韮菜非常之香同多!每一啖都有韮菜味~正!黑松露野菌餃亦是口感豐富!由多種菌類包成,加上黑松露的香味,爽口彈牙,食落好實在!手打丸拼盤 (10粒,5款各2粒)我只試了芝士牛肉丸和手打珍珠帶子墨魚丸~正!芝士牛肉丸入面有滿滿的芝士,牛肉好香好多肉汁!值得一試!珍珠帶子墨魚丸食到有原粒帶了!墨魚丸好爽唔彈牙,

本地牛頸脊
份$368, 份量都唔少~

清酒鮮牛肉
冇牛頸脊咁香咁腍,比較有口感,都好食!

雙拼魚滑

餃子拼盤(10粒,5款各2粒)

手打丸拼盤 (10粒,5款各2粒)
我只試了芝士牛肉丸和手打珍珠帶子墨魚丸~正!芝士牛肉丸入面有滿滿的芝士,牛肉好香好多肉汁!值得一試!珍珠帶子墨魚丸食到有原粒帶了!墨魚丸好爽唔彈牙,大粒得黎唔會係一舊粉,真新鮮手打!

順德魚腐
夠香夠鬆,中間能鎖住湯汁,不錯~

黃金雙拼!
絕對係必食的邪惡之選!係即炸的黃金魚皮和黃金響鈴!鹹蛋黃淋在上面真係非常之香濃!魚皮炸得超鬆脆!又香又鬆脆!非常高質!而且魚皮都大大塊唔會碎濕濕咁上!好正!響鈴都好脆好食!相比之下炸魚皮更勝一籌!

我地仲叫左一榨竹䉀茅概汁,夠清,不會太甜,ok的~

4個人食,夠飽~

• 黃金雙拼
  • 和牛芝士一口餃