2020-10-22 597 瀏覽
嚟到葵芳廣場,我每次食嘢都係食同一間川菜館,因為呢度都係平民價,所以我同朋友兩個人點左勁多嘢食。因為鍾意食酸菜魚,所以我嚟親百味川都會食呢度嘅百味酸菜魚米線,呢度嘅酸菜魚米線同平時啲大型川菜館做的水準有返咁上下㗎,但係個價錢就會平好多,真係好抵食呀。我們還點了好多小吃,有醋香雲耳,手拍青瓜,炸白菜雲吞,麻辣手撕雞,同埋炸韭菜餃。所有小食都好有特色,而且每一碟細細碟份量又啱啱好,價錢又唔會話貴,真係可以試暈晒咁多碟都得啊。我就比較鍾意食呢度嘅炸白菜雲吞同埋炸韭菜餃,外皮脆卜卜,內涵又足料,點少少酸辣醬真係好好味㗎。而麻辣手撕雞,手拍青瓜都是比較辣的,所以偏愛吃辣嘅朋友就啱晒。再叫多兩杯嘢飲,份量就啱啱好,我哋真係可以邊食邊飲番杯都仲得,都算係食得他條舒適。
2020-09-24