2020-06-12 220 瀏覽
糧尾缺水,晤想煮出街食,要搵平靚正之選,見尼間喜咖哩裝潢企理四正,所以又試一試啦。叫咗吉列炸蝦拉麵 $49,加咗 $10 糖心蛋,加只蛋感覺食得開心好多,拉麵彈牙爽口,有筍片有粟米,湯底不過不失,當然唔可以同一百蚊碗嘅比啦,4 只炸蝦都算大只,所以整體碗面都對得住尼四十九蚊。另外叫咗個咖哩吉列豬扒飯$59,加 $10 溫泉蛋,又係啦,加隻溫泉蛋開心好多,咖哩唔算煮得太香濃惹味,豬扒就炸得剛好唔太深色,幾脆口,份量ok 啦。見到人哋叫芝士年糕又想試吓,$19 兩粒,好過自己買一大包返屋企氣炸,不如出街食過吓穩算,個年糕又唔錯喎,大大粒,芝士軟滑香濃,糯米皮煙韌有咬口,好味,所以平平地都可以開心食。

2020-05-30