2020-07-27 310 瀏覽
同媽媽襯午市仲可以堂食,尾班車嚟到呢間喺尖沙咀嘅黃店接近lunch時間,人出奇地唔係好多叫咗兩個主菜share食,其中一個係明太子意粉 明太子意粉基本上有信心嘅保證,唔會難食 一上枱見到份量都唔係好多,但係用料都好豐富滿滿嘅明太子忌廉包裹住每一條扁意粉,一粒粒粉紅色嘅魚子好eye-catching,脆卜卜口感好豐富有溫泉蛋,舞茸菇,火炙燒過嘅蟹柳,番茜 ,仲有大量嘅木魚絲 本身個醬汁已經好creamy再加上篤穿咗嘅太陽蛋撈勻,絕對係女士們最喜歡嘅意粉醬,味道香甜蟹柳食親都係淋嘅,例如打邊爐但係呢啲嘅蟹柳燒到頭尾兩端好脆,真心surprised 另一個主菜揀咗軟殼蟹pizza,一上到枱好surprised,因為真係成隻軟殼蟹炸好放喺pizza上面 切開蟹身,聽到清脆嘅聲音,證明係啱啱炸好咗嘅芝士嘅份量好多,每一次拉開都有拉絲嘅感覺除咗原隻炸軟殼蟹之外,本身嘅pizza配料有蟹柳,菠蘿,芝士,同埋千島醬食落已經好豐富而且juicy,個批皮係薄批,料仲多過麵粉,啲邊邊脆到好似食緊餅乾咁
同媽媽襯午市仲可以堂食,尾班車嚟到呢間喺尖沙咀嘅黃店
接近lunch時間,人出奇地唔係好多
叫咗兩個主菜share食,其中一個係明太子意粉
明太子意粉基本上有信心嘅保證,唔會難食
一上枱見到份量都唔係好多,但係用料都好豐富
有溫泉蛋,舞茸菇,火炙燒過嘅蟹柳,番茜 ,仲有大量嘅木魚絲
可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵

蟹柳食親都係淋嘅,例如打邊爐
但係呢啲嘅蟹柳燒到頭尾兩端好脆,真心surprised

點解個個都叫軟殼蟹比薩架?

切開蟹身,聽到清脆嘅聲音,證明係啱啱炸好咗嘅
芝士嘅份量好多,每一次拉開都有拉絲嘅感覺

可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵
點解個個都叫軟殼蟹比薩架?