2020-11-20 84 瀏覽
成日都聽朋友講outdark既炸雞好正,今晚放工就同男友去試下尖沙咀既分店水準。一上到17樓,就見到餐廳既裝修好fancy,掛滿星星燈,用上柔和既光線,加上木製板櫈,整體感覺好似去咗戶外咁~一場黎到點都要試炸雞啦,慶幸呢度有得叫半份,兩個人食都唔算太吃力。雖然話係炸雞,但其實各式既薯菜佔既比例更多,所有野都炸得好脆,當中薯格最出色,炸雞本身都算juicy,調味唔算太濃味。另外叫咗個豬肉元祖炒年糕,一上枱就feel到個份量好足,叫咗原味其實就有好微好微既辣,可以接受;豬肉片好腍,有唔少雜菜,其中一格亦放滿芝士碎,整咗個迷你cheese fondue出黎。最好食既炸魚片,吸到最多醬汁。韓國菜始終偏濃味,我地嗌咗兩款野飲,pear juice有啖啖果肉幾清新,strawberry smoothie似奶昔,牛奶味較突出。

2020-11-20