2020-02-10 174 瀏覽
次次行過都排晒長龍,無奈次次行開都趕時間,唔可以幫襯佢。終於,有個星期日,無排隊,可以去食下。係門口已經見到五顏六色嘅memo紙,好有時代感。舖頭細細,但充分反映到香港人嘅efficiency!因為係下午時間去,A-E餐已經準備就緒,款款都好經典、好吸引。阿姐見到我同朋友企左係門口,即係出門口問我地幾位,仲話可以入到去坐定定慢慢畫memo。因為仲有三個未到,伙計行過都會問我地幾位,人齊未,搞到我見到門口莊莊下嘅食客都有點唔好意思!值得一讚嘅係伙計對得地都好包容,坐左10幾分鐘先齊人,一句難聽嘅說話或者面口都無。叫左五款野食,總括而言,叉燒蛋飯好味,好平凡,但係呢間餐廳食飯唔使講運氣,水準甚高,無因為人多而令食物水準受影響。如果唔鐘意食港式碟頭飯,都仲有西式嘅常餐同通心粉餐揀,但通心粉選項要加錢配野飲。都係午餐set最抵食!總括一句,員工各有分工,食客都好好相處,地方淺窄,但各有各空間,互相忍讓。