餐廳: 醉胡爐
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
天氣開始涼, 啱哂打邊爐. 食神滔滔都話打邊爐最緊要係湯底, li間近住山林道嘅特色hotpot店最出名正正係成個list咁豐富嘅湯底啦! 🍲Menu上湯底有10幾款選擇咁多, 送到黎就知道店家嘅湯底其實係有好多食材嘅湯黎gei😋未恰下恰下之前一定要呷幾口湯先.🍲湯底- 火焰🔥龍蝦🦞海鮮湯 (HKD368)為左li個咁鮮味嘅龍蝦湯下次一定會嗌多2個fd一齊再食!! 正確黎講, 佢係店員即席喺面前將一大隻龍蝦由生炒到熟, 龍蝦肉新鮮到不得了, 最LIKE就係贊酒燒一燒個火個下🔥, 湯係以龍蝦頭熬成, 加上好多蜆, 洋葱, 西芹, 蕃茄, 唔怪得啖啖都咁濃稠咁鮮味啦🤩, 炒熟唒之後就可以𢳂黎飲, 好正!!!!!! 🍲我地2個人食咁大隻龍蝦🦞肉份量真心犀利, 因為預早已經切好件所以唔會食得太messy (湯太好味所以飲左兩碗🤣)*飽!!*因為店員會好留心四周嘅食客, 見到我地差唔多要”恰下恰下”就主動為我地加湯成為一煲啱唒hotpot嘅湯底了!🍲手工魚皮餃 (HKD48>半份)得兩個人食所以選擇一定無成班人食咁多款, 好在店家部分生料有”半份”li個option, 就魚皮餃都有5粒
🍲
湯底- 火焰🔥龍蝦🦞海鮮湯 (HKD368)

🍲
手工魚皮餃 (HKD48>半份)
手工魚皮餃

得兩個人食所以選擇一定無成班人食咁多款, 好在店家部分生料有”半份”li個option, 就魚皮餃都有5粒, 好味.
🍲
黑松露芝心手打牛丸 (HKD58>半份)
黑松露芝心手打牛丸

手打牛丸非常彈牙, 小心包住熱辣辣嘅黑松露芝心燙口, 黑松露味道好突出的, 師傅落足料👍🏻.
🍲
西班牙黑毛豬豚肉 (HKD188)
西班牙黑毛豬豚肉

無多餘脂肪, 但食落一咬就開*正🐖*, 來自西班牙🇪🇸黑毛豬夠哂高質, 打邊爐黎講啲肉屬於厚切, 塊塊都咁大塊砌得勁大碟呢!!
🍲
自家製炸響鈴 (HKD68)
自家製炸響鈴

個湯底咁鮮味, 一定要order個炸響鈴索下湯, 自家製特別脆口ga.
🍲
出前一丁 (HKD28)
出前一丁

由於我地唔想浪費個湯底, 飽到一個點都要叫返個出前一丁, 係日本🇯🇵版架, perfect!! 計埋醬料, 加一, 人均消費HKD4xx, 淨係現炒龍蝦🦞+足料龍蝦湯已經值回票價👍🏻👍🏻👍🏻.
2020-10-12
手工魚皮餃