2018-11-29 145 瀏覽
今日完左兩個project,終於可以同男朋友食下好野,黎食薯仔屋試新野。入到去就見到好多模型、board game、足球機,仲有個兒童玩樂區,仲有個大mon可以睇電視,睇落都幾warm🤣。我地見到單嗌好似唔抵,就嗌左個二人至尊套餐。個set都包好多野食,有曬沙律、小食、主菜、甜品,野飲方面就要睇你揀邊個plan。薯仔屋有一本幾頁既menu,入面全部都係野飲😱🥤,我地見咁多選擇就叫左$228 per head既無限任飲。👉🏻 芝士蒜蓉包&凱薩沙律個包好脆好香😋❤️ 沙律既菜幾新鮮🥗👉🏻 蜜汁雞翼外皮脆脆地、甜甜地,好味~咁多樣野食入面最鐘意呢個😆👉🏻 醬燒豬仔全骨&肉醬鋪天薯條佢地既醬燒豬仔骨係得獎菜式黎😱整得好入味,個汁又甜甜地,幾惹味~ 本身以為鋪天薯條係解好多薯條😂(鋪天蓋地啲friend)但原來係肉汁芝士薯條,男朋友好鐘意個薯條🤣👍🏻👉🏻西班牙茄汁蘑菇煙肉意粉食到最後都飽飽地,份量好多呀~所以最後都食唔曬,淨番幾啖👉🏻是日甜品原本見到上碟個陣淨係一粒細泡芙,有少少細望,但原來入面仲有雪硬左既雪糕😱真係好驚喜👉🏻香蕉樂園&雜果賓治香蕉樂園係男朋友點既,佢話幾好飲(我無試到🤣)雜果賓治

👉🏻 芝士蒜蓉包&凱薩沙律
個包好脆好香😋❤️ 沙律既菜幾新鮮🥗
凱薩沙律|芝士蒜蓉包

👉🏻 蜜汁雞翼
外皮脆脆地、甜甜地,好味~咁多樣野食入面最鐘意呢個😆
蜜汁雞翼

👉🏻 醬燒豬仔全骨&肉醬鋪天薯條
醬燒豬仔全骨 配肉醬鋪天薯條

👉🏻西班牙茄汁蘑菇煙肉意粉
食到最後都飽飽地,份量好多呀~所以最後都食唔曬,淨番幾啖
西班牙茄汁蘑菇煙肉意粉

👉🏻是日甜品
是日甜品  —  泡芙

👉🏻香蕉樂園&雜果賓治
香蕉樂園係男朋友點既,佢話幾好飲(我無試到🤣)雜果賓治落左好多雜果,唯一問題係糖漿味太重,飲落個味甜得黎又有陣味,所以只好拎起支飲筒咁飲,避免飲到咁多糖漿😫
香蕉樂園|雜果賓治

👉🏻薰衣草茶&桂花茶
嗌左任飲,咁食飽之後緊係要再叫多杯野飲!嗌杯茶解下膩!
薰衣草茶|桂花茶

食飽之後,個環境同燈光令到人好想訓覺🤣真係好舒服~臨走前仲見到門口痴左好多明星幫襯過既合照,好犀利👍🏻

2018-11-28
凱薩沙律|芝士蒜蓉包